Gnocchi din cartofi dulci în sos de unt brun și ciuperci caramelizate

de Satisfyyourcravings in Paste, 10 Apr 2014 | 1632 vizualizari

 

Cum aș putea traduce "brown butter" altfel decât ca unt brun? Poate unt ars? Oricum s-ar traduce, este delicios și un hit în bucătările internaționale. Brânza de oaie oferă preparatului un plus de gust și culoare.

 

INGREDIENTE

  • Pentru gnocchi:
  • 2 cartofi dulci de mărime medie
  • 1 cutie Ricotta
  • 1 mână parmezan ras
  • 2 ouă
  • sare
  • făină cât cuprinde
  • Pentru sos:
  • 1 kg ciuperci proaspete, tăiate felii
  • 6 linguri unt
  • 2 căței de usturoi, pisați
  • 2 crenguțe rozmarin proaspăt, doar frunzele
  • 2 linguri oțet balsamic
  • sare/piper
  • 150 grame brânză tare de oaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi din cartofi dulci în sos de unt brun și ciuperci caramelizate:

Cartofii dulci se fierb în coajă, se curăță și se pasează ca pentru piure. Se adaugă ricotta, parmezanul, ouăle și sare. Se adaugă îndeajuns de multă făină pentru a obține un aluat ferm, dar ușor lipicios.


Se rup bucăți din aluat și, pe o suprafață presărată cu făină, se modelează sub formă de sfoară cu diametrul de 1 cm. Se taie bucăți cu lungime potrivită, iar cu o furculiță se fac mici adâncituri pe fiecare, pentru ca sosul să adere mai bine.


Se fierb în apă cu multă sare până se ridică la suprafață.


Într-o tigaie, se încălzesc 2 linguri de unt. Se adaugă ciupercile și se lasă la gătit, fără să se amestece, 5-7 minute. Se amestecă și se adaugă sare și piper. Se mai gătesc până când toată apa s-a evaporat și au devenit ușor crocante. Se adaugă restul de unt și se lasă până când prinde o culoare brună. Se adaugă usturoiul și rozmarinul, se gătesc 10 secunde, apoi se adaugă oțetul balsamic. Se lasă la gătit 1-2 minute, amestecând, până când oțetul a îmbrăcat ciupercile.


Se dau ciupercile la o parte și se adaugă gnocchi fierți. Se prăjesc până devin ușor crocanți, apoi se amestecă cu ciupercile.


Se așează pe farfurii și se presară brânză de oaie pe deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi din cartofi dulci în sos de unt brun și ciuperci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

simona72 1

10.04.2014, 18:53

super combinatie!!

Bunica 1

10.04.2014, 19:35

Bune rau!

laura_n 1

14.04.2014, 14:24

ma innebunesti!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tortellini si gnocchi cu sos alb