Pierogi cu varza si ciuperci

de cristeena20 in Paste, 24 Iul 2012 | 1909 vizualizari

 

Aceasta reteta e traditionala poloneza. Sunt un fel de ravioli si se pot face cu mai multe umpluturi. Aceasta reteta am invatat-o cand am fost in Polonia intr-o vizita de proiect.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • -500 gr faina
  • -apa fierbinte
  • -sare
  • Umplutura
  • 500 gr varza murata marunta
  • 200 gr ciuperci
  • 2 cepe
  • 2- 3 linguri pesmet
  • 300 gr bacon
  • Sare,
  • piper,
  • zahar
  • Ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pierogi cu varza si ciuperci:

-ciupercile se tau marunt; ceapa la fel; se calesc cu ulei impreuna

- varza se taie marunt si se caleste cu ulei, adaugand putin zahar si piper.

Se amesteca ingredientele toate impreuna.

- pentru aluat : se framanta faina cu apa fierbinte apoi se formeaza un aluat potrivit. Se intinde o foaie si se taie forme rotunde cu ajutorul unui pahar . Se pune umplutura in mijloc si se lipesc in doua .Inchideti capetele lipite cu ajutorul unei furculite.

- se pune apa la fiert si cand da in clocot ( s anu fiarba tare) se pun pierogi in oala cu apa sarata. Se scot sis e servesc cu bacon prajit  si ceapa prajita in ulei .

Umplutura poate fi variata: cu pireu de cartofi, carne tocata, ciuperci, etc..

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pierogi cu varza si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Lau 1

25.07.2012, 09:10

arata bine

mamaieelena 1

25.07.2012, 10:21

buni

Sim0na 1

25.07.2012, 10:54

Cred ca-s buni..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Taci si inghite
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!