Taietei chinezesti cu pui

de articook in Paste, 15 Iun 2010 | 8528 vizualizari

 

Secretele bucatariei chinezesti
sunt: tigaia wok, focul dat la
maxim si ingredientele proaspete si
aromate. Aveti aici o reteta super
rapida, iti ia sub 30 min. sa o gatesti
si este exagerat de buna.

 

INGREDIENTE

  • 3 catei de usturoi
  • ghimbir, o bucatica de vreo 3 cm
  • 1 lingura sos de soya (pentru marinat)
  • 2 linguri sos de soya
  • 2 bucati de piept de pui, taiati fasii subtiri
  • 180 g taietei chinezesti
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 felie de telina, taiata felii subtiri si late
  • 1 morcov, taiat felii subtiri si late
  • 4 cepe verzi taiate fasii lungi
  • 1 lingurita curry
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taietei chinezesti cu pui:

Ingredientele sunt pentru doua portii mari.


Puneti puiul la marinat in usturoiul maruntit, ghimbirul taiat marunt si 1 lingura de sos de soya. Acoperiti si puneti-l in frigider pentru 30 min.


Se pune apa la fiert intr-un vas mare, iar cand fierbe stingeti focul, si puneti teieteii chinezesti si acoperiti cu un capac timp de 3 minute, dupa care lasati-i la scurs. Eu am folosit taietei chinezesti din plic, se vand in pachete de 60g., folositi doar teieteii, fara condimentele din interior.


Intr-o tigaie wok puneti uleiul si cand s-a incins bine, adaugati puiul si lasati sa se prajeasca 3, 4 minute, amestecand din cand in cand. Adaugati telina, morcovul si ceapa verde si lasati 2 minute, dupa care puneti si condimentul curry si mai lasati 2 min. Stingeti focul si adaugati taieteii scursi de apa, amestecati. Adaugati putina sare dupa gust si daca mai e nevoie 1 lingura de ulei de masline si una de soya. Amestecati cu o lingura de lemn totul, si serviti imediat!



Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei chinezesti cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

articook 1

15.06.2010, 15:32

merci! si mie imi place pentru ca dureaza doar cateva minutele!

nadina73 1

15.06.2010, 17:19

super 5 furcu

bejenariualina 1

04.02.2011, 13:45

puteti testa reteta folosind si mixuri de condimente chinezesti... sunt unele speciale pentru taietei Chow Mein care merg de minune in reteta asta
http://www.asianhomegourmet-online.ro/gama-de-produse/condimente-chinezesti-51.html

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Taietei chinezesti cu legume si somon