Gnocchi din dovleac copt cu unt brun si pesto de rucola

de Satisfyyourcravings in Paste, 25 Apr 2016 | 597 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pesto:
  • 70 grame rucola
  • 55 grame miez de nuca
  • 40 grame Parmezan ras
  • 1 catel de usturoi
  • 125 ml ulei de masline extra virgin
  • Pentru gnocchi:
  • 400 grame cartofi fainosi, curatati si taiati cuburi
  • 1/2 dovleac mic (250 grame)
  • 300 grame faina
  • 40 grame parmezan ras
  • 30 grame unt nesarat
  • Pentru servit:
  • rucola
  • Parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi din dovleac copt cu unt brun si pesto de rucola :

Pentru pesto, se amesteca toate ingredienele mai putin uleiul, cu ajutorul unui robot de bucatarie. In timp ce robotul este in functiune, se adauga uleiul in fir continuu, pana se obtine o pasta cremoasa.


Se fierb cartofii in apa cu sare, 15-20 de minute.


Se coace dovleacul 40-60 de minute, in cuptorul incalzit la 220 de grade, pana este moale.


Se indeparteaza semintele si coaja si se zdrobeste cu o furculita. Se amesteca cu cartofii, faina, parmezanul, sare si piper, folosind o unealta pentru piure, pana se obtine un aluat lipicios, omogen.


Se divide aluatul in 4, iar fiecare bucata se ruleaza sub forma de sfoara cu diametrul de 1 cm, pe o suprafata presarata cu faina.


Se taie bucăți cu lungime potrivită, iar cu o furculiță se fac mici adâncituri pe fiecare, pentru ca sosul să adere mai bine.



Se fierb în apă cu multă sare până se ridică la suprafață.



Într-o tigaie, se încălzeste untul și se lasă până când prinde o culoare brună. Se adauga gnocchi in tigaie si se scutura pana cand toate bucatile sunt acoperite de unt.


Se servesc cu pesto de rucola, frunze de rucola si parmezan ras.

 

TIPS-URI

1

Gnocchi negatiti pot fi pastrati pana la o zi in frigider, pe o tava, intr-un singur strat, acoperiti cu un prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi din dovleac copt cu unt brun si pesto de rucola " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

noiinbucatarie 1

25.04.2016, 21:47

Arata super!

mirela0911 1

26.04.2016, 06:59

Hmmmm! Faina rețetă!

Geanina87 1

26.04.2016, 08:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca Savory de paste ( fara gluten)