Gnocchi din gris cu sos de smantana

de Geanina87 in Paste, 10 Sep 2012 | 2201 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru gnocchi :
  • 1 litru lapte
  • 250 g gris
  • 100 g unt
  • sare
  • parmezan
  • prosciutto cotto
  • Pentru sos :
  • o jumatate de ceapa
  • smantana
  • lapte
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi din gris cu sos de smantana:

Se pune laptele la fiert impreuna cu untul. Se adauga sare, iar apoi grisul in ploaie, amestecand cu un tel. Se adauga prosciutto taiat cubulete, parmezanul si se lasa pe foc pana se dezlipeste de pe oala. Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt, peste care se asaza compozitia. Cu o lingura inmuiata in ulei de masline se intinde compozitia ca in imagine si apoi cu ajutorul unui pahar sau cu ce vreti voi, se fac formele dorite. Se da la cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute la 180 grade pana cand se rumenesc usor. Se servesc calzi cu sos de smantana sau pesto.


Pentru sos eu am taiat ceapa,am calit-o in putin ulei de masline,am adaugat smantana,putin lapte,sare si piper.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi din gris cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Sim0na 1

11.09.2012, 12:54

iri_iri 1

11.09.2012, 21:06

Geanina87 1

13.12.2012, 14:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tortellini si gnocchi cu sos alb