Gnocchi in sos cu gorgonzola

de Andreea Caroline in Paste, 29 Apr 2014 | 4184 vizualizari

 

Atit gnocchi cat si gorgonzola sunt produse de origina italiana.Gorgonzola e un tip de branza ce poarta numele orasului Gorgonzola din Milano si are la baza laptele de vaca.
Eu am optat pentru gnocchi de cartofi cu sos de gorgonzola si este un fel principal delicios si satios.

 

INGREDIENTE

Pentru gnocchi:

  • 500 gr cartofi
  • 250 gr faina
  • sare

Pentru sos de gorgonzola:

  • 50 gr unt
  • 200 gr gorgonzola
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi in sos cu gorgonzola:

Cartofii ii curatam de coaja , ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare.Eu prefer sa ii tai cuburi inainte de a-i pune la fiert deoarece vor fierbe mai repede.


Cand au fiert ii scurgem de apa si ii amestecam cu faina.Trebuie sa obtinem un aluat potrivit de tare incat sa poata fi modelat.Daca este necesar reduceti sau adaugati faina ( depinde de tipul de faina folosit ) .


Facem din compozitie un sul si taiem in parti mici. Le dam forma cu ajutorul unei furculite.Dupa plac puteti pastra forma simpla .


Punem o oala cu apa la fiert.Cand apa a inceput sa fiarba punem sare si apoi adaugam gnocchi.Se fierb foarte repede si sunt gata cand se vor ridica la suprafata.


Separat punem untul la topit intr-o tigaie antiaderenta .Cand acesta s-a topit punem brinza si amestecam cu o lingura de lemn la foc mic pana obtinem un sos.Adaugati lapte daca doriti a dilua putin sosul.


Cand gnocchi au fiert ii scoatem si ii adaugam la sos.Se amesteca usor.


Se servesc calzi .

 

TIPS-URI

1

De obicei sosul de gorgonzola se serveste alaturi de un vin rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi in sos cu gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Andreea Caroline 1

30.04.2014, 15:21

babi5 1

06.12.2014, 17:02

Andreea Caroline 1

16.08.2015, 23:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi in sos de ciuperci pleurotus