Gogosari conservati la rece

de Panacris in Muraturi, 21 Sep 2014 | 25346 vizualizari

 

Vorba aceea, omul învață toată viața, după atâta timp am aflat și eu rețeta ideală de a conserva gogoșarii, la rece, fără fierbere. Rețeta e de când lumea, dar eu abia anul acesta am descoperit-o. Cleme, mulțumesc, deși am fost cam neîncrezătoare, chiar e rețeta ideală. Eu am adus un pic de adăugiri a la Panacris, că altfel nu se putea :P

 

INGREDIENTE

  • gogoșari 10 kg cumpărați ( 8 kg curățați)
  • oțet 9 grad 800 ml
  • zahăr tos 800 g
  • sare pentru murături 300 g
  • semințe de muștar 2-3 linguri
  • boabe de coriandru 2-3 linguri
  • boabe de enibahar 13 boabe
  • boabe de piper 2-3 lingurițe
  • foi de dafin 13 bucăți
  • cimbru uscat 2-3 linguri
  • hrean 4-5 bucăți
  • usturoi 3 căpățâni
Portii: 13
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari conservati la rece:

Gogoșarii se spală, se taie în optimi, recunosc, la acesată etapă m-a ajutat TataZmeu ;) și se pun într-un vas încăpător, dacă nu aveți unul mare, atunci puneți în două, încercând să păstrați proporțiile. Între timp se amestecă oțetul cu zahărul, sarea și mirodeniile. După ce s-a terminat acțiunea curățat, feliat, se adaugă amestecul de oțet, zahăr, sare și miorodenii, amestecându-se ușor, astfel încât să cuprindă toată compoziția de gogoșari. Se acoperă și se lasă la odihnă peste noapte. A doua zi se mai amestecă din când în când, iar dacă ați avut gogoșarii în două vase, acum că s-au ”lăsat” se pot pune într-un singur vas, amestecându-se astfel încât să se egalizeze compoziția. Sper că nu v-am pierdut pe drum cu explicațiile:d Încerc să explic pas cu pas, ca să înțeleagă și sceptici (așa cum am fost eu:D)! Așa, să revin!


După 12 ore veți observa că s-a format o zeamă suficientă. După 24 de ore chiar și 36 de ore, depinde de timpul și răbdarea voastră, se pun gogoșarii, în borcane sterilizate, se adaugă usturoi și hrean, apoi se pun capacele și se pun la odihnă, până în zilele friguroase de iarnă, când îi vom savura alături de preparate delicioase din carne ;)


Răbdare, spor și succes!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari conservati la rece" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Xandrinne 1

20.08.2016, 08:56

elucubratiiculinare 1

20.08.2016, 09:03

tare buni la iarna

dantes 1

20.08.2016, 09:15

Buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet (reteta video)