Gogosari cu conopida si struguri

de amalia01 in Muraturi, 11 Sep 2015 | 1361 vizualizari

 

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg gogosari
  • 1 buc de conopida ( cca 1 kg)
  • 1 ciorchina mare de struguri albi, aromati
  • 1 leg hrean
  • apa- 4l
  • sare neiodata - 4 linguri
  • otet- 200 ml
  • zahar- 600 g
  • piper boabe - 4 lingurite
  • foi de dafin- 12 buc
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari cu conopida si struguri:

Gogosarii ii speli si ii cureti de cotoare, taind cate un capac.

Conopida o speli sub jet de apa rece si o desfaci buchetele.

Struguri ii speli si ii desprinzi de pe ciorchine.

Hreanul il cureti de coaja, il speli si il tai feliute.

Speli borcanele si incepi sa le umpli: pe fundul borcanului asezi 2 bucatele de hrean -> in fiecare gogosar asezi cate un buchetel de conopida sau boabe de struguri si umpli borcanul. Printre gogosari mai asezi felii de hrean.


Cand ai umplut borcanele le umpli cu apa rece, apoi golseti apa, cu grija, intr-o oala suficient de mare si o masori. Ar trebui sa ai nevoie de cca 4 l de apa la aceste cantitati.

Pentru fiecare litru de apa necesar mai adaugi 1 lingura de sare + 50 ml otet +150 g zahar + 1 lingurita boabe de piper +3 foi de dafin si se pun la fiert.


Cand a dat cateva colocote adaugi solutia obtinuta peste gogosari si lasi borcanele desfacute pana a doua zi. Daca este nevoie mai adaugi din solutia ramasa si astupi borcanele.



Vei avea astfel, o muratura deosebita si aspectuoasa.

 

TIPS-URI

1

conserve

2

muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari cu conopida si struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Gherca Daniela 1

11.09.2015, 18:54

Rocsi 1

11.09.2015, 21:45

Gicuta69 1

14.09.2015, 14:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Gogosari umpluti cu conopida