Gogosari umpluti cu varza si rulouri de bacon

de Merisor in Porc, 26 Aug 2013 | 6711 vizualizari

 

La mama la tara, gospodinele gatesc varza cu foarte mult ardei si rosii.
Asa am facut-o si eu, doar ca nu am tocat ardeiul ci l-am umplut cu varza si bacon.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza(2 kg)
  • 6 gogosari mari
  • 5 rosii
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • marar verde
  • 200 ml ulei
  • zeama de la o lamaie
  • 6 felii de bacon
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari umpluti cu varza si rulouri de bacon:

 

Se spala varza si se toaca fideluta, dar putin mai mare si se freaca cu putina sare. Se lasa asa la odihnit 10- 15 minute.

Taiem baconul in fasii subtiri si il prajim pe ambele parti in ulei pana se coloreaza frumos, apoi il scoatem il rulam si il prindem cu scobitori sa isi pastreze forma cand se raceste.

Ceapa curatata si spalata se toaca solzisori si se caleste in uleiul in care s-a prajit baconul, apoi se adauga morcovul curatat si dat pe razatoarea mare. se amesteca pentru a nu se lipi, apoi cand ceapa devine translucida se adauga varza, se acopera vasul cu capac si se lasa la foc moale aproximativ 30 de minute, asezonata cu piper si foi de dafin, mestecand din cand in cand. Nu e nevoie de apa pentru ca lasa varza destula.

Gogosarii ii spalam bine si taiem cu un cutit ascutit capacelele din jurul cozii.

Scoatem cotoarele si razuim cu o lingurita interiorul de nervuri si seminte.

Curatam usturoiul si il tocam marunt.

Umplem gogosarii cu varza fierbinte, punem la mijloc rulourile de bacon si cate putin usturoi apoi ii asezam intr-o tava. Punem restul de varza printre ei si dam tava la cuptor pentru  20 de minute.

Intre timp curatam rosiile de pielite, eu le-am oparit ca sa se curete usor, apoi le trecem prin robot amestecate cu putin piper macinat si sare si le adaugam peste gogosari si varza. Mai lasam la cuptor aproximativ 10 minute, dupa care scoatem tava, si stropim cu zeama de la o lamaie. Adaugam si marar tocat.

Este foarte buna, iar gogosarul daca poate fi putin picant nu mai este nevoie de ardei iute in timpul servirii.

TIPS-URI

1

Se pot servi cu mamaliguta si smantana.

2

Gogosarii nu trebuiesc lasati prea mult la cuptor, pentru a nu se inmuia prea rau, trebuie sa ramana mai tari, atat cat sa patrunda furculita usor in ei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari umpluti cu varza si rulouri de bacon" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosari umpluti