Gogosari umpluti cu varza si rulouri de bacon

de Merisor in Porc, 26 Aug 2013 | 6648 vizualizari

 

La mama la tara, gospodinele gatesc varza cu foarte mult ardei si rosii.
Asa am facut-o si eu, doar ca nu am tocat ardeiul ci l-am umplut cu varza si bacon.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza(2 kg)
  • 6 gogosari mari
  • 5 rosii
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • marar verde
  • 200 ml ulei
  • zeama de la o lamaie
  • 6 felii de bacon
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari umpluti cu varza si rulouri de bacon:

 

Se spala varza si se toaca fideluta, dar putin mai mare si se freaca cu putina sare. Se lasa asa la odihnit 10- 15 minute.

Taiem baconul in fasii subtiri si il prajim pe ambele parti in ulei pana se coloreaza frumos, apoi il scoatem il rulam si il prindem cu scobitori sa isi pastreze forma cand se raceste.

Ceapa curatata si spalata se toaca solzisori si se caleste in uleiul in care s-a prajit baconul, apoi se adauga morcovul curatat si dat pe razatoarea mare. se amesteca pentru a nu se lipi, apoi cand ceapa devine translucida se adauga varza, se acopera vasul cu capac si se lasa la foc moale aproximativ 30 de minute, asezonata cu piper si foi de dafin, mestecand din cand in cand. Nu e nevoie de apa pentru ca lasa varza destula.

Gogosarii ii spalam bine si taiem cu un cutit ascutit capacelele din jurul cozii.

Scoatem cotoarele si razuim cu o lingurita interiorul de nervuri si seminte.

Curatam usturoiul si il tocam marunt.

Umplem gogosarii cu varza fierbinte, punem la mijloc rulourile de bacon si cate putin usturoi apoi ii asezam intr-o tava. Punem restul de varza printre ei si dam tava la cuptor pentru  20 de minute.

Intre timp curatam rosiile de pielite, eu le-am oparit ca sa se curete usor, apoi le trecem prin robot amestecate cu putin piper macinat si sare si le adaugam peste gogosari si varza. Mai lasam la cuptor aproximativ 10 minute, dupa care scoatem tava, si stropim cu zeama de la o lamaie. Adaugam si marar tocat.

Este foarte buna, iar gogosarul daca poate fi putin picant nu mai este nevoie de ardei iute in timpul servirii.

TIPS-URI

1

Se pot servi cu mamaliguta si smantana.

2

Gogosarii nu trebuiesc lasati prea mult la cuptor, pentru a nu se inmuia prea rau, trebuie sa ramana mai tari, atat cat sa patrunda furculita usor in ei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari umpluti cu varza si rulouri de bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosari umpluti