Gogosele cu crema de vanilie

de Lily_Musat in Prajituri, 17 Iul 2009 | 9421 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • IngredientePentru gogosele:125 g unt, 225 ml apa, 125 g faina, 4 oua, un praf de sare, Zahar pudra vanilat pentru pudrat gogoselele.
  • Pentru crema:crema de vanilie dr. oetker, 250 ml lapte, 3 linguri de zahar pudra (scrie pe pachet cum se face)
  • Sirop de ciocolata:3 linguri de apa, 6 linguri de zahar, 3 linguri de cacao, 100 gr. unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele cu crema de vanilie:

Se pune intr-o cratita apa cu untul si se lasa sa se topeasca.
Se ia de pe foc si se adauga faiana, se amesteca bine cu lingura de lemn sau cu telul.
Se mai pune putin pe foc, mestecanduse intruna pana cand se desprinde de pe cratita (mai putin de un minut).
Se lasa la racit, dupa care se adauga ouale unul cate unul si sarea.
Se pune intr-o punga taiata la un colt.
Se pregateste tava cu hartia de copt si se incinge cuptorul la 200 grade.
Se formeaza gogosele si se baga in cuptor pentru cca 10-15 minute. Ele vor creste si se vor rumeni.
Dupa aceea se lasa sa se raceasca, se taie cu cutitul pe jumatate si se umplu cu crema.
Pe deasupra se presara zahar pudra vanilat si se pune in farfurie sirop de ciocolata pe deasupra.


Sirop de ciocolata:Se pune la fiert apa cu zaharul, se adauga cacao, se da de pe foc si se pune untul.
Se face un sirop de ciocolata care se pastreaza in frigider si se pune atunci cand
servim gogosile pe deasupra

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

ala_oancea 1

17.07.2009, 20:23

Inca n-am facut gogosele de astea ... ar trebui sa incerc si eu. Foarte bine arata ale tale.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

Ciorba de dovlecei, cu zdrente de oua

de RODIMUR 5

ieri la 19:19

Compot asortat de sezon

de RODIMUR 5

ieri la 17:50

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Negressa "