Tarte cu crema de mure

de alilianaa in Prajituri, 8 Mai 2014 | 934 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 50 g unt,
  • 4 linguri lapte,
  • 200 g faina,
  • un praf de sare,
  • o jumatate plic praf de copt,
  • un ou,
  • 4 linguri zahar pudra
  • Crema:
  • un castron de mure congelate,
  • o cana de zahar ( cca 8 linguri-10) plus 3 linguri,
  • 50 ml apa minerala,
  • 1 lingurita unt,
  • 2 linguri amidon,
  • 3 galbenusuri
  • Bombonici de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu crema de mure:

Incepem cu crema de mure ca sa aiba timp sa se raceasca.Murele le lasam la decongelat, dupa care intr-o cratita punem unt. Cand untul s-a topit adaugam murele si zaharul si apa. Se lasa sa fiarba putin dupa care incepem sa pasam murele in siropul respectiv. Apoi, trecem compozitia prin strecuratoare sa obtinem doar siropul. Cantitatea trebuie sa fie in jur de 500 ml de sirop ( daca este foarte gros mai putem adauga putina apa minerala). Compozitia se da rece. Separat intr-o craticioara se bat galbenusurile bine cu 3 linguri de zahar si amidonul. Peste acestea se pune siropul de mure facut mai devreme si se pune pe foc pana se obtine o crema de consistenta unei budinci. Se da la rece. Cu aceasta crema se umple minitartele.


Aluatul: faina, sarea, praful de copt, zaharul, oul si untul de amesteca bine. La final se adauga laptele. In functie de consistenta aluatului se adauga faina pana rezulta un aluat omogen, nelipicios.


Se lasa aluatul la rece cca o ora, dupa care se scoate, se intinde cu sucitorul. Se decupeaza pe formele de tarte. Se inteapa din loc in loc cu furculita. Peste acestea se pune crema de mure Deasupra se pun bombonici si fasii de aluat. Se pun la cuptor pentru 20 minute. Se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu crema de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Krystyan Trendy 1

08.05.2014, 22:02

ce tarta grozava !

marcela1979 1

09.05.2014, 06:29

alilianaa 1

09.05.2014, 19:41

Multumesc mult tuturor si fiecaruia in parte. Buni, pe fuga

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ricotta, mascarpone si mure