Placinta cu branza si stafide

de love_cherry in Prajituri, 28 Iun 2012 | 2383 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 600-700gr.faina
  • 15 linguri lapte
  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic amoniu
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1lingura otet
  • Pentru crema:
  • 500 gr branza de vaci
  • o punguta stafide
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 gr zahar
  • 5-6 oua
  • 1/2 plic budinca de vanilie
  • 1 esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide:

Se amesteca zaharul si zaharul vanilat cu laptele pt.aluat si se pun la fier pana se topeste zaharul.


Se lasa sa se raceasca 10-15 min.dupa care adaugam uleiul si praful de copt cu amoniul stins cu o lingura de otet.


Se toarna compozitia peste faina si se framanta.


Dam la dospit 30 min.


Preparam crema: batem bine ouale cu zaharul(si cel vanilat),cu budinca si esenta dupa care amestecam cu branzica.


Batem cu mixerul alte 5 min.


Cand terminam adaugam stafidele.


Se separa aluatul in doua si se intinde in forma tavii.


Se pune primul strat de aluat,apoi crema de branzica,iar apoi celalalt strat de aluat.


Se da la cuptor pentru 30-40 de min la 200 grade C


Se presara zahar pudra deasupra si se lasa la racit

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

love_cherry 1

29.06.2012, 06:32

Sim0na 1

29.06.2012, 12:21

Ce bunatate! In weekendul trecut am facut si eu!

love_cherry 1

29.06.2012, 12:38

da asa este e foarte buna placintica si cea cu branzica si cea cu mere

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere ca-n America (double crust apple pie)