Placinta cu branza si stafide

de love_cherry in Prajituri, 28 Iun 2012 | 2533 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 600-700gr.faina
  • 15 linguri lapte
  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic amoniu
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1lingura otet
  • Pentru crema:
  • 500 gr branza de vaci
  • o punguta stafide
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 gr zahar
  • 5-6 oua
  • 1/2 plic budinca de vanilie
  • 1 esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide:

Se amesteca zaharul si zaharul vanilat cu laptele pt.aluat si se pun la fier pana se topeste zaharul.


Se lasa sa se raceasca 10-15 min.dupa care adaugam uleiul si praful de copt cu amoniul stins cu o lingura de otet.


Se toarna compozitia peste faina si se framanta.


Dam la dospit 30 min.


Preparam crema: batem bine ouale cu zaharul(si cel vanilat),cu budinca si esenta dupa care amestecam cu branzica.


Batem cu mixerul alte 5 min.


Cand terminam adaugam stafidele.


Se separa aluatul in doua si se intinde in forma tavii.


Se pune primul strat de aluat,apoi crema de branzica,iar apoi celalalt strat de aluat.


Se da la cuptor pentru 30-40 de min la 200 grade C


Se presara zahar pudra deasupra si se lasa la racit

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

love_cherry 1

29.06.2012, 06:32

Sim0na 1

29.06.2012, 12:21

Ce bunatate! In weekendul trecut am facut si eu!

love_cherry 1

29.06.2012, 12:38

da asa este e foarte buna placintica si cea cu branzica si cea cu mere

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti digestivi " 100"