Cheesecake cu zmeura

de adriana65 in Prajituri, 21 Oct 2012 | 5260 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente crustă:

  •  120 g biscuiţi
  •  120 g unt
  •  50 g zahăr brun

Ingrediente umplutură:

  •  500 g brânză de vaci cremoasă
  •  300 g brânză ricotta
  •  200 g smântână grăsime de 25%
  •  5 ouă
  •  2 linguri rase de făină
  •  1 lingură amidon
  •  coaja rasă de la o lime
  •  zeama stoarsă de la 1/2 lime
  •  2 plicuri zahăr vanilat

Topping:

  •  500 g zmeură
  •  150 g zahăr
  •  1 plic Tort-Gelee Dr.Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu zmeura:

Se începe cu prepararea toppingului. Într-un vas cu fundul dublu punem la fiert zmeura cu zahărul . Lăsăm aproximativ 30 minute, timp în care supraveghem atent şi amestecăm compoziţia, rezultând o dulceaţă aromată . La dulceaţa călduţă, înainte de a o distribui deasupra prăjiturii se adaugă plicul de Gelee (conform instrucţiunilor de pe plic)


În vasul robotului, la care am pus cuţitul, se zrdobesc biscuiţii până obţinem un pesmet fin. Se adaugă untul moale şi zahărul. Dăm câteva impulsuri robotului pentru omogenizare apoi distribuim în mod egal compoziţia în forme de copt unse cu unt. ( Compoziţia se poate pune în tavă întinsă de 23/23 cm sau formă de tort)


Se tasează biscuiţii cu dosul unei linguri apoi se pune tava la rece.


Pentru umplutură amestecăm brânza de vaci şi brânza ricotta, adăugăm smântâna, zahărul, vanilia şi câte un ou amestecând după fiecare până la integrarea completă. Se amestecă făina cu amidonul , se adaugă compoziţiei de brânzeturi apoi se rade coaja unei lime şi se stoarce sucul de la jumătate.


Se toarnă compoziţia în forme (sau tavă) peste crusta de biscuiţi şi dăm la cuptor pentru o oră. La început la temperatura de 180 grade, iar după 15 minute se scade temperatura la 130 grade. Timpul pentru coacerea prăjiturii poate varia între 1 oră şi o oră şi jumătate, depinde de cuptor.


După răcirea prăjiturii adăugăm toppingul şi decorăm cu zmeură şi frunzuliţe de mentă .


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

adriana65 1

22.10.2012, 21:27

Luk, elu, lilik

adriana65 1

22.10.2012, 21:28

Rocsi, mersi

adriana65 1

22.10.2012, 21:30

bucatareasa cu mirodenii, maria

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu ciocolata si zmeura