Cheesecake cu zmeura

de adriana65 in Prajituri, 21 Oct 2012 | 5041 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente crustă:

  •  120 g biscuiţi
  •  120 g unt
  •  50 g zahăr brun

Ingrediente umplutură:

  •  500 g brânză de vaci cremoasă
  •  300 g brânză ricotta
  •  200 g smântână grăsime de 25%
  •  5 ouă
  •  2 linguri rase de făină
  •  1 lingură amidon
  •  coaja rasă de la o lime
  •  zeama stoarsă de la 1/2 lime
  •  2 plicuri zahăr vanilat

Topping:

  •  500 g zmeură
  •  150 g zahăr
  •  1 plic Tort-Gelee Dr.Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu zmeura:

Se începe cu prepararea toppingului. Într-un vas cu fundul dublu punem la fiert zmeura cu zahărul . Lăsăm aproximativ 30 minute, timp în care supraveghem atent şi amestecăm compoziţia, rezultând o dulceaţă aromată .  La dulceaţa călduţă, înainte de a o distribui deasupra prăjiturii se adaugă plicul de Gelee (conform instrucţiunilor de pe plic) 

În vasul robotului, la care am pus cuţitul, se zrdobesc biscuiţii până obţinem un pesmet fin. Se adaugă untul moale şi zahărul. Dăm câteva impulsuri robotului pentru omogenizare apoi distribuim  în mod egal compoziţia în forme de copt unse cu unt. ( Compoziţia se poate pune în tavă întinsă de 23/23 cm sau formă de tort) 

Se tasează biscuiţii cu dosul unei linguri apoi se pune tava la rece.

Pentru umplutură amestecăm brânza de vaci şi brânza ricotta,  adăugăm smântâna, zahărul, vanilia şi câte un ou amestecând după fiecare până la integrarea completă.     Se amestecă făina cu amidonul , se  adaugă compoziţiei de brânzeturi apoi se rade coaja unei lime şi se stoarce sucul de la jumătate.

Se toarnă compoziţia în forme (sau tavă) peste crusta de biscuiţi  şi dăm la cuptor pentru o oră. La început la temperatura de 180 grade, iar după 15 minute se scade temperatura la 130 grade. Timpul pentru coacerea prăjiturii poate varia între 1 oră şi o oră şi jumătate, depinde de cuptor. 

După răcirea prăjiturii adăugăm toppingul  şi decorăm cu zmeură şi frunzuliţe de mentă . 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

adriana65 1

22.10.2012, 21:27

Luk, elu, lilik

adriana65 1

22.10.2012, 21:28

Rocsi, mersi

adriana65 1

22.10.2012, 21:30

bucatareasa cu mirodenii, maria

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!