Desert New York cheesecake

de Rocsi in Dulciuri, 10 Sep 2021 | 2940 vizualizari

 

"Retete de suflet"
Cand vine vorba de cheesecake, cel mai des il pregatesc in varianta fara coacere si cu fructe. Insa, am vazut la Ramona aceasta reteta si zicea ca este cel mai bun. Mi-am propus sa il incerc si eu, sa vad cum iese. Va spun sincer, o minunatie este. Super cremos, delicios, iar cu un sos de zmeura (sau alte fructe) merge perfect. M-am convins ca si un cheesecake copt poate fi minunat si cu siguranta o sa il pregatesc mai des. Eu nu am folosit doar crema de branza ca in reteta, ci am pus si branza de vaci, una cremoasa. Sa il incercati si voi cat de curand, ca sa va convingeti singuri ca este cel mai buuuuun!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr biscuiti simpli
  • 120 gr unt
  • 600 gr branza de vaci cremoasa
  • 300 gr crema de branza
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 150 gr indulcitor pulbere (sau 150 gr zahar)
  • 4 oua
  • 1 lingurita cu varf amidon
  • 2 lingurite vanilie

Pentru sosul de zmeura:

  • 600 gr zmeura proaspata (sau congelata)
  • 1 lingurita cu varf amidon
  • 3 linguri indulcitor pulbere
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert New York cheesecake:

Macinati biscuitii in robot. Untul il topiti. Amestecati biscuitii cu untul. Tapetati o tava de 23 cm detasabila, cu hartie de copt, dar numai la baza, nu si in sus. Puneti amestecul cu biscuiti, presati cu dosul unui pahar. Dati la rece cat pregatiti umplutura. Umplutura: Puneti intr-un bol branza de vaci, crema de branza, indulcitorul si le mixati. Adaugati smantana, mixati bine. Puneti ouale, unul cate unul, mixati bine dupa fiecare. La final puneti vanilia si amidonul. Scoatem crusta din frigider, turnam umplutura si o nivelam. In cuptorul incins la 180 de grade, asezam o tava mai mare si mai inalta, in care punem o alta tava rotunda nedetasabila, iar in aceasta punem tava cu cheesecake. Turnam apa fierbinte in tava cea mare de jos, sa acopere cam de un deget tava rotunda. Coaceti 30 de minute cheesecake-ul la 180 de grade. Dupa acest timp, reduceti temperatura la 150 de grade, pentru inca 30 de minute. Inchideti aragazul si mai lasati 30 de minute cheesecake-ul in cuptor, fara sa deschideti usa. Dupa, il scoateti din cuptor, il lasati se sa raceaca, apoi il dati la frigider peste noapte sau macar 2-3 ore. Sosul de zmeura: Puneti zmeura intr-o cratita impreuna cu indulcitorul. Lasati sa fiarba la foc mic cam 7 minute. Dizolvati amidonul cu 1-2 linguri de apa rece, il puneti peste zmeura si amesecati. Trageti sosul de pe foc il lasati sa sa racorasca. Si pe acesta tot la rece il veti pastra. Daca doriti, il puteti trece prin sita, ca sa eliminati semintele. Scoateti cheesecake-ul de la rece, il portionati, turnati sos si serviti. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert New York cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ovaz