Desert mucenici de post

de Lau in Dulciuri, 3 Mai 2020 | 1645 vizualizari

 

"Aluaturi de casa"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie si portocala
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • 200 g nuca de cocos
  • 6 linguri miere de albine
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici de post:

Intr-un bol amestecam faina cu sarea si zaharul,facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta,uleiul,esentele,coaja de portocala si lamaie data prin razatoare.

Incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta pana ce obtinem un aluat care nu se lipeste de maini.

Acoperim cu un prosop si lasam pana ce isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 16 bucati.Fiecare bucata o intindem sub forma de bastonas si luam un capat formam un melc pana la jumatate iar din partea cealalta formam un melc in sens invers.

Iin asezam in tava tapetata cu hartie de copt.ii acoperim si ii lasam la dospt cca 20 min.

Ii ungem cu sirop de apa cu zahar,dam la cuptorul incalzit cca 20-30 min pana ce se rumenesc frumos.

Intre timp facem siropul din apa cu zahar si coaja de lamaie,la final adaugam esenta si indepartam coaja de lamaie.

Lasam sa se raceasca mucenici cat sa fie calzi ,ii insiropam cu siropul caldut,ii ungem cu miere cu ajutorul unei pensule si presaram nuca de cocos

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

04.05.2020, 20:59

Ce pufosi si buni sunt!

madi_marin 1

05.05.2020, 21:56

dantes 1

09.05.2020, 10:53

Buni!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec de post