Fursecuri cu fulgi de ovaz, seminte si fructe uscate

de RuxyRux in Dulciuri, 13 Iun 2016 | 963 vizualizari

 

Delicioase si mult mai sanatoase decat variantele din comert... va invit sa le probati!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt( 82% grasime)
  • 200 gr faina( de preferat integrala)
  • 200 gr fulgi de ovaz( plus o cana pentru tavalit fursecurile)mie imi plac cei de la Liddl
  • 1 ou mare
  • 50 gr. unt de cocos( ulei de cocos solidificat)
  • 1 lingura de seminte de chia( Plafar)
  • 1 lingurita seminte de canepa( Plafar) optional
  • 1 lingura de seminte de floarea soarelui crude( miez)
  • miere (de prun), dupa gust (eu am pus 3 linguri)
  • vanilie de Bourbon
  • coaja razuita de la o portocala BIO
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • merisoare
  • goji( sau la alegere, puteti opta pentru stafide)
  • cateva bucatele de ciocolata neagra( optional, mi-am facut mie)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu fulgi de ovaz, seminte si fructe uscate:

Din aceasta cantitate ne iese o tava de fursecuri (tava cuptorului).


Untul in feliem si-l lasam sa se inmoaie putin, adaugam mierea, untul de cocos, oul, faina, fulgii de ovaz, praful de copt, vanilia, semintele pe rand, cateva merisoare (o lingura), amestecam si omogenizam aluatul, care va ramane destul de lipicios.


Tapetam tava cuptorului cu hartia pergament si punem fulgi de ovaz intr-un vas largut.


Formam bilute si le tavalim prin fulgii de ovaz, apoi le asezam in tava, adaugam ce mai dorim( ciocolata, goji, etc...) si coacem fursecurile timp de 15 minute la 200 de grade.


Inainte sa le mutam din tava, le lasam sa se raceasca altfel se vor sfarama. Pentru a le muta pe platou ne folosim de o spatula.


Minunate!

 

TIPS-URI

1

Daca nu va place crusta crocanta a fursecurilor renuntati sa-i mai tavaliti prin fulgii de ovaz

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu fulgi de ovaz, seminte si fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Moni_alex 1

14.06.2016, 22:58

Delicioase!

simona72 1

16.06.2016, 10:21

Foarte foarte faina reteta! Chiar am sa o probez...demult vreau sa fac niste fursecuri cu fulgi de ovaz. Ca sa nu mai spun ca-mi plac si restul ingredientelor folosite

RuxyRux 1

27.06.2016, 22:15

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina cu iaurt si branza dulce