Tarta cu afine si bezea

de T I M E A in Dulciuri, 31 Aug 2014 | 16494 vizualizari

 

Stiu ca nu va suparati ca vin din nou cu o reteta de tarta pentru ca stiti cat de mult imi plac tartele cu fructe si sunt prea multe combinatii, care mai de care mai gustoase, pentru a le putea epuiza vreodata :).

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 120 gr unt nesarat
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 220 gr faina
  • un varf de sare
  • Umplutura
  • 2 linguri gem de afine
  • 70 gr piscoturi
  • 250 gr afine
  • Bezea
  • 3 albusuri de ou
  • 70 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru uns tava putin unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu afine si bezea:

Pregatim un aluat din ingredientele de mai sus pe care il tinem la frigider aprox 30 de minute.

Intindem aluatul sub forma rotunda pe masa de lucru tapetata cu faina.

Asezam foaia de aluat intr-o forma rotunda de 26 cm, unsa cu unt. Intepam din loc in loc (puteti pune foaia de copt peste aluat si cateva boabe de fasole si asa sa puneti tava la cuptor, eu nu am facut asa) si dam tava la cuptorul incalzit la 170 de grade timp de 20-25 de minute.

Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit putin ungem aluatul copt cu gem de afine.

Peste gem punem piscoturile zdrobite, iar peste piscoturi punem afinele.

Separat intr-un bol mixam albusurile spuma apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam aprox 3 minute.

Spuma obtinuta o punem peste afine cu o lingura sau cu un pos.

Cuptorul  nu l-am oprit de cand am scos blatul dar am lasat usa deschisa. 

Dam tava din nou la cuptor aprox 3 minute cu usa inchisa si apoi aprox 7 minute cu usa intredeschisa. Aici depinde si de cuptorul fiecaruia. Bezeaua de deasupra trebuie sa capete o usoara nuanta maronie, insa atentie sa nu o lasati prea mult sa se arda.

Scoatem tarta din cuptor si dupa ce s-a racit se poate felia si servi.

Se pastreaza la frigider! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu afine si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

ralu_ca 1

02.09.2014, 07:47

minunata

RuxyRux 1

02.09.2014, 17:59

Arata superb! Tocmai savurez o tarta cu gem de prune, prune si rom...pe care o adooor... altfel as fi poftit la minunatia ta!

T I M E A 1

02.09.2014, 21:18

Rux si eu ador tartele cu prune mai mult decat cu fructe de padure ) deci eu poftesc la a ta

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de lamaie si bezea