Tarta cu afine si bezea

de T I M E A in Dulciuri, 31 Aug 2014 | 3223 vizualizari

 

Stiu ca nu va suparati ca vin din nou cu o reteta de tarta pentru ca stiti cat de mult imi plac tartele cu fructe si sunt prea multe combinatii, care mai de care mai gustoase, pentru a le putea epuiza vreodata :).

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 120 gr unt nesarat
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 220 gr faina
  • un varf de sare
  • Umplutura
  • 2 linguri gem de afine
  • 70 gr piscoturi
  • 250 gr afine
  • Bezea
  • 3 albusuri de ou
  • 70 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru uns tava putin unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu afine si bezea:

Pregatim un aluat din ingredientele de mai sus pe care il tinem la frigider aprox 30 de minute.


Intindem aluatul sub forma rotunda pe masa de lucru tapetata cu faina.


Asezam foaia de aluat intr-o forma rotunda de 26 cm, unsa cu unt. Intepam din loc in loc (puteti pune foaia de copt peste aluat si cateva boabe de fasole si asa sa puneti tava la cuptor, eu nu am facut asa) si dam tava la cuptorul incalzit la 170 de grade timp de 20-25 de minute.


Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit putin ungem aluatul copt cu gem de afine.


Peste gem punem piscoturile zdrobite, iar peste piscoturi punem afinele.


Separat intr-un bol mixam albusurile spuma apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam aprox 3 minute.


Spuma obtinuta o punem peste afine cu o lingura sau cu un pos.


Cuptorul nu l-am oprit de cand am scos blatul dar am lasat usa deschisa.


Dam tava din nou la cuptor aprox 3 minute cu usa inchisa si apoi aprox 7 minute cu usa intredeschisa. Aici depinde si de cuptorul fiecaruia. Bezeaua de deasupra trebuie sa capete o usoara nuanta maronie, insa atentie sa nu o lasati prea mult sa se arda.


Scoatem tarta din cuptor si dupa ce s-a racit se poate felia si servi.


Se pastreaza la frigider!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu afine si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

ralu_ca 1

02.09.2014, 07:47

minunata

RuxyRux 1

02.09.2014, 17:59

Arata superb! Tocmai savurez o tarta cu gem de prune, prune si rom...pe care o adooor... altfel as fi poftit la minunatia ta!

T I M E A 1

02.09.2014, 21:18

Rux si eu ador tartele cu prune mai mult decat cu fructe de padure ) deci eu poftesc la a ta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu afine si zmeura