Dulceata de cirese cu piper

de mihaelar63 in Dulciuri, 1 Sep 2016 | 2564 vizualizari

 

   Mi-a venit aceasta idee dupa ce am mancat ciocolata cu fulgi de chilli . Mi-a placut combinatia dulce- picant !
 

 

INGREDIENTE

  • 2.5 kg cirese
  • 1 kg zahar
  • 2 linguri, rase, piper negru boabe
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese cu piper:

  1. Ciresele se curata de codite si se spala cu apa rece .
  2. Lasati timp de o jumatate de ora ciresele intr-un vas cu apa rece . Daca din intamplare au  ,, vizitatori'' in interior acestia vor iesi la suprafata apei .
  3. Scurgeti ciresele de apa cu ajutorul unei site .
  4. Se curata de samburi si se presara in straturi jumatate din cantitatea de zahar.
  5. Acoperiti vasul si lasati ca fructele sa se macereze  de seara pana dimineata .
  6. Ciresele lasa sirop . Daca va pare prea mult ,colectati excesul si-l folositi la prepararea  de bauturi racoritoare .
  7. Adugati piperul boabe peste fructe .
  8. Puneti ciresele la fiert intr-o oala non-aderenta . Eu le-am fiert timp de 40 minute in multicooker-ul Philips .
  9. Se pune restul de zahar si se mai fierbe  20 minute .
  10. Puneti dulceata in borcanele curate, uscate , sterilizate corespunzator si inchideti ermetic cu ajutorul capacului cu filet .
  11. Borcanele se pun la dunst cald uscat, invelite bine cu o patura groasa pana a doua zi .
  12. Etichetati borcanele cu dulceata . Sa aiba minimum denumirea si data prepararii.
  13. Pastrati borcanele cu dulceata la rece in camara sau pivnita pana in momentul consumarii .
  14. Dulceata de cirese poate fi folosita cu mare succes la orez , gris cu lapte sau garnitura la papanasi .

TIPS-URI

1

Etichetati borcanele cu dulceata . Sa aiba minimum denumirea si data prepararii.

2

Dulceata de cirese poate fi folosita cu mare succes la orez , gris cu lapte sau garnitura la papanasi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese cu piper" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

mihaelar63 1

03.09.2016, 00:03

Claudia sunt curioasa tu ce ai mai pune in ea . Precis ai tu vreo idee interesanta

mirela0911 1

03.09.2016, 19:27

Sigur mi-ar placea combinatia!

mihaelar63 1

05.09.2016, 21:54

Ai curaj, Mirelo ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornuri de Bratislava