Prajitura cu jeleu de mure

de Constelatialeu in Dulciuri, 6 Mai 2015 | 16868 vizualizari

 

Am golit congelatorul,gata cu fructele,ca acum incep sa apara prospaturi....

 

INGREDIENTE

  • Blat maro
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
  • Blat alb
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • un praf de sare
  • Crema ciocolata cu lapte
  • 3 tablete ciocolata cu lapte Primola
  • 400 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • 1 esenta rom

  • Crema diplomat
  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 13 g gelatina
  • 500 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • Jeleu de mure
  • 450 g mure congelate
  • 3 linguri zahar
  • 10 g gelatina
  • 2 linguri amidon
  • 1 cescuta mica de cafea cu apa
  • Decor
  • sos de ciocolata
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu jeleu de mure:

Mai intai pregatim crema de ciocolata pentru ca trebuie sa stea la rece.

Crema ciocolata cu lapte: maruntim tabletele de ciocolata, adaugam frisca lichida si punem pe foc pana se topeste ciocolata,atentie ,nu trebuie sa dea in clocot,decat sa se incalzeasca cat sa topeasca ciocolata.Se trage de pe foc se adauga esenta de rom se lasa cca 20 min sa se racoreasca,apoi se baga la congelator  cat pregatim blaturile si crema diplomat.

Blat de cacao: Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare se adauga zaharul si se bate pana obtinem o bezea tare.Se adauga galbenusurile mixate cu uleiul si se incorporeaza usor.La final se adauga faina si cacao cernute. Se tapeteaza o tava 36/24 cm ,cu hartie de copt,se toarna blatul in tava si se da tava la cuptorul preincalzit. Este gata cand trece testul scobitorii.Cand este gata se scoate din tava si se lasa la racit.

Blat alb: Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare,se adauga zaharul si se bate pana se obtine o bezea tare. Se adauga galbenusurile mixate cu ulei. La final se incorporeaza faina cernuta. Folosim aceiasi tava ca la blatul de cacao. Tapetam tava cu hartie de copt, turnam compozitia si dam tava la cuptor. Este gata cand trece testul scobitorii.Se scoate din tava si se lasa la racit.

Cat timp se racesc blaturile ne apucam de crema diplomat.

Crema diplomat: Cele 4 oua le punem intr-o cratita si impreuna cu zaharul le mixam bine.Punem la hidratat gelatina, in apa rece,apoi punem pe foc galbenusurile si amestecam pana se topeste zaharul.Tragem de pe foc si adaugam gelatina,omogenizam si lasam sa se raceasca cat batem frisca.Frisca lichida o mixam pana nu mai cade de pe tel.Apoi adaugam peste frisca galbenusurile,inca caldute si omogenizam.

Tava in care am copt blaturile o tapetam cu folie alimentara,asezam blatul maro si turnam crema diplomat,uniformizam si bagam tava la frigider cca 2 ore.Dupa ce s-a intarit diplomatul,ne apucam sa facem jeleul de mure.

Jeleu de mure: Murele le-am lasat sa se dezghete,apoi le-am maruntit,am vrut sa ramana bucatele mai mari. Am adaugat zaharul si am pus la fiert,la foc mic. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Dizolvam amidonul in apa rece si il turnam peste murele care au inceput sa fiarga.Turnam si amestecam bine sa nu se faca cocoloase. Se lasa sa fiarba cca 10 minute, amestecand continuu. Apoi se trage de pe foc si se adauga gelatina.Se lasa sa se racoreasca cca 30 min,pana incepe sa se ingroase prin racire.

Scoatem tava din frigider, turnam jeleul peste crema diplomat, uniformizam  asezam blatul alb si bagam tava la congelator. Lasam cca 2 ore. Dupa ce s-a intarit scoatem tava din congelator. Scoatem si crema de ciocolata si o mixam bine pana devine o crema spumoasa. Intindem crema de ciocoata peste blatul alb, uniformizam si apoi facem un decor cu sos de ciocolata

Cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte portionam prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu de mure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si bezea