Macaroane cu branza, la cuptor

de Patricia Iordache in Dulciuri, 24 Iul 2013 | 6147 vizualizari

 

Sotul si baietelul meu adora acest preparat. Ar manca dimineata, la pranz si seara, asa ca il pregatesc destul de des. Se face foarte usor si este bun cald sau rece.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. macaroane;
  • 250 gr. branza nu foarte sarata (telemea);
  • 2-3 linguri cu lapte batut;
  • 1 ou;
  • o lingura cu stafide;
  • 1 esenta de rom;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 3-4 linguri zahar;
  • coaja rasa de la o lamaie;
  • unt (cat o nuca) - (pentru uns vasul);
  • putin pesmet (pentru tapetat vasul)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macaroane cu branza, la cuptor:

Punem stafidele la hidratat in putina apa amestecata cu esenta de rom si le lasam acolo cat timp pregatim restul preparatului.


Fierbem macaroanele in apa cu sare si le trecem printr-un jet de apa rece. Le lasam la scurs.


Radem (zdrobim cu furculita) branza. Spargem si batem bine oul.


Amestecam usor macaroanele cu: branza, oul, stafidele, zaharul, zaharul vanilat.


Ungem un vas de yena (al meu are diametrul de 16 cm) cu unt si tapetam cu pesmet. Punem amestecul de macaroane, nivelam usor si punem totul la cuptorul preincalzit pentru aproxmativ 20-30 minute pana se rumeneste frumos.


Lasam sa se raceasca, portionam si servim.


 

TIPS-URI

1

Se poate servi si cald, dar nu se taie frumos. Daca lasam sa se raceasca, budinca se va taia bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu branza, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rocsi 1

24.07.2013, 20:26

Ce bune. Mie imi place dar cu branza dulce de vaci

Patricia Iordache 1

26.07.2013, 08:13

Bya...

Patricia Iordache 1

26.07.2013, 08:14

Rocsi, ai mare dreptate! SUnt foarte bune si cu branza dulce. Seamana la gust cu placinta cu branza.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Penne la cuptor cu piept de pui si mozzarella