Cuib de viespi

de diaconta in Dulciuri, 12 Mai 2012 | 5708 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 600 gr faina
  • 40 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 50 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 150 ml apa
  • 0 lingurita sare
  • Esenta de vanilie
  • Coaja de lamaie

Maia din :30 gr drojdie proaspata,o lingurita zahar,o lingura faina,lapte caldut Pentru umplutura:

  • 200 gr unt
  • 2 linguri zahar brun
  • O lingura scortisoara
  • Nuca macinata

Pentru uns:

  • Un ou batut cu putin lapte

Pentru sirop:

  • 300 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • Zahar vanilat
  • Coaja de lamaie
  • O lingura miere de albine
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespi:

Se pregateste o maia din drojdie,zahar,faina si lapte caldut.Se lasa sa dospeasca.

Faina se cerne impreuna cu sarea.Se adauga celelalte ingrediente,laptele si apa calduta pe rand.Framantam un aluat care sa nu fie nici prea moale.dar nici tare.Se framanta foarte mult pana cand obtinem un aluat elastic care se desprinde usor de peretii vasului in care framantam.

In timp ce framantati puteti sa va udati mana cu lapte,operatiunea va fi mai usoara.Daca este nevoie mai adaugati faina sau lapte,pana cand obtineti consistenta dorita.

Acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati la dospit intr-un loc caldut lipsit de curenti de aer.

Dupa cum veti observa,coca mea dadea pe dinafara deja cand am inceput sa pregatesc umplutura.

Untul il amestecam cu zaharul,cortisoara si vanilia.

Impartim aluatul in doua parti si intindem doua foi cam de 1 cm grosime.Punem umplutura si intindem ca sa acoperim toata suprafata.Presaram deasupra nuca macinata.

Rulam foaia.Apoi taiem bucati cam de 4 cm lungime.Le asezam in tava cu umplutura in sus.Le mai lasam in tava sa mai creasca cam 20 de minute.

Le ungem cu oul batut cu lapte si le pune in cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute.

Laptele il amestecam cu zaharul si aromele si il incalzim putin.

Dupa 20 de minute,scoatem tava din cuptor si turnam cu generozitate lapte deasupra.Apoi punem si mierea in fir subtire deasupra.Punem tava din nou la cuptor si mai lasam 10-15 minute.

Eu zic ca n-o sa va abtineti si o sa-i mancati asa fierbinti,dar sunt la fel de buni si reci fiind foarte insiropati.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (64)

Alinutza80 1

15.05.2012, 20:43

wow cum arata vreau si eu macar unul

diaconta 1

15.05.2012, 20:44

Alinutza cu mare drag

BuburuzaBubu 1

18.05.2012, 23:00

la favorite cu ea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi