Cuib de viespi

de diaconta in Dulciuri, 12 Mai 2012 | 3749 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 600 gr faina
  • 40 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 50 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 150 ml apa
  • 0 lingurita sare
  • Esenta de vanilie
  • Coaja de lamaie

Maia din :30 gr drojdie proaspata,o lingurita zahar,o lingura faina,lapte caldut Pentru umplutura:

  • 200 gr unt
  • 2 linguri zahar brun
  • O lingura scortisoara
  • Nuca macinata

Pentru uns:

  • Un ou batut cu putin lapte

Pentru sirop:

  • 300 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • Zahar vanilat
  • Coaja de lamaie
  • O lingura miere de albine
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespi:

Se pregateste o maia din drojdie,zahar,faina si lapte caldut.Se lasa sa dospeasca.


Faina se cerne impreuna cu sarea.Se adauga celelalte ingrediente,laptele si apa calduta pe rand.Framantam un aluat care sa nu fie nici prea moale.dar nici tare.Se framanta foarte mult pana cand obtinem un aluat elastic care se desprinde usor de peretii vasului in care framantam.


In timp ce framantati puteti sa va udati mana cu lapte,operatiunea va fi mai usoara.Daca este nevoie mai adaugati faina sau lapte,pana cand obtineti consistenta dorita.


Acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati la dospit intr-un loc caldut lipsit de curenti de aer.


Dupa cum veti observa,coca mea dadea pe dinafara deja cand am inceput sa pregatesc umplutura.


Untul il amestecam cu zaharul,cortisoara si vanilia.


Impartim aluatul in doua parti si intindem doua foi cam de 1 cm grosime.Punem umplutura si intindem ca sa acoperim toata suprafata.Presaram deasupra nuca macinata.


Rulam foaia.Apoi taiem bucati cam de 4 cm lungime.Le asezam in tava cu umplutura in sus.Le mai lasam in tava sa mai creasca cam 20 de minute.


Le ungem cu oul batut cu lapte si le pune in cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute.


Laptele il amestecam cu zaharul si aromele si il incalzim putin.


Dupa 20 de minute,scoatem tava din cuptor si turnam cu generozitate lapte deasupra.Apoi punem si mierea in fir subtire deasupra.Punem tava din nou la cuptor si mai lasam 10-15 minute.


Eu zic ca n-o sa va abtineti si o sa-i mancati asa fierbinti,dar sunt la fel de buni si reci fiind foarte insiropati.


Pofta buna!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (64)

Alinutza80 1

15.05.2012, 20:43

wow cum arata vreau si eu macar unul

diaconta 1

15.05.2012, 20:44

Alinutza cu mare drag

BuburuzaBubu 1

18.05.2012, 23:00

la favorite cu ea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi cu nuca si scortisoara