Gogosele din aluat pripit

de trifadalia in Prajituri, 26 Oct 2016 | 2491 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o cana de apa,
  • 100 gr de untura,
  • o lingura rasa de zahar,
  • un praf de sare,
  • 200 gr de faina,
  • 4-5 oua,
  • un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • Pentru crema.
  • Un litru de lapte,
  • 5 oua,
  • o budinca de vanilie,
  • 10 linguri de zahar,
  • 5 linguri de faina
Portii: 48
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele din aluat pripit:

Se pune apa pe foc sa se infierbante, se adauga untura si zaharul cu un praf de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca se trage oala de pe foc si se adauga faina bine cernuta. Se freaca repede ca sa nu se faca cocolosi si se mai tine pe foc, frecand mereu, pana se desprinde aluatul de pe marginea cratitei. Se da cu totul la o parte si, dupa ce s-a mai racorit putin, se pun pe rand 4-5 oua. Nu se pune urmatorul, decat dupa ce primul a fost bine cuprins in pasta. Aceasta trebuie sa fie potrivit de moale, dar sa-si pastreze forma, acolo unde cade.Se ia cu lingura aluat si se fac cocoloase in tava de copt apoi se coc 20-25 de minute la foc mic. Dupa racire se face in fiecare gogsel cate un capacel si se umple cu crema de vanilie astfel. Se pune laptele la fiert cu galbenusurile de la cele 5 oua, cu 5 linguri de faina si cu budinca de vanilie si 5 linguri de zahar. Celelalte 5 linguri de zahar se pastreaza pentru albusurile batute spuma. Cand crema fiarta este aproape rece se amesteca cu albusurile si se umple mini gogoselele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele din aluat pripit" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mere in aluat de clatite