Gogosele pufoase

de Lily_Musat in Dulciuri, 21 Iul 2009 | 13392 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 180 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 ou intreg
  • 1 praf de sare
  • 100 grame de zahar
  • 1 cub de drojdie
  • 500 grame de faina
  • zahar pudra vanilat
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele pufoase:

Punem in cuva de la masina de paine ingredientele lichide mai intai. Apa si zaharul le punem la fiert pe aragaz pana da in clocot, apoi racim la 40 de grade. Batem galbenusurile si oul intreg cu putina sare si le amestecam cu apa cu zaharul, dizolvam drojdia, adaugam si uleiul.


Punem si faina in cuva la MP si setam programul 8 Dough (Coca) care dureaza 1:30 h. MP isi face treaba, incepe sa framante aluatul de gogosi.


Dupa 1:30 h iata cat a crescut aluatul. Este incredibil de pufos, la fel cum vor iesi si gogosile.Ungem masa de lucru cu putin ulei si luam din aluat cate putin si formam in mana gogosile. (mainile trebuiesc unse cu ulei).


Punem gogosile in tigaia cu ulei incins si le prajim pe o parte si pe alta. Intr-o fargurioara punem zahar pudra cu aroma de vanilie si tavalim gogoselele prin zahar. Pufoase, gustoase si usor de facut!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

ieri la 23:04

Mâncărică de prune uscate și afumate, cu frecăței

de RODIMUR 5

ieri la 19:48

Carnati de casa

ieri la 17:27

Cheesecake cu cafea si ciocolata

de katty 5

ieri la 15:23

Chec aromat cu piscoturi si gem de caise

de katty 5

ieri la 15:00

RETETA RECOMANDATA
Bomboane DECORIX