Gogosi

de LadyCrs in Dulciuri, 22 Oct 2012 | 3298 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 250 - 300 ml lapte
  • 150 g zahar
  • esenta de rom, vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • ulei cat cuprinde
  • un cubulet de drojdie
  • o lingura scortisoara
  • o lingura nuca de cocos
  • 3 oua
  • zahar vanilat
  • un praf de sare
  • zahar pudra
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Se pune faina intr-un vas. Laptele il punem pe foc cu zaharul, scortisoara, nuca de cocos, aromele si coaja de lamaie si lasam pana se topeste. Rupem drojdia bucatele mici si turnam cate putin lapte caldut si cu ajutorul furculitel faramitam bine bine incepand din centru si ajungand spre margini. Adaugam ouale, un praf de sare, uleiul si framantam bine bine pana se va incorpora toata faina. Lasam la dospit pentru 45-50 minute , acoperind vasul cu un prosop curat.


Rupem aluatul in mai multe parti si cu ajutorul facaletului intindem (nu subtire foaia , pentru a iesi gogosile pline si pufoase) si cu ajutorul unui paharel facem cerculete.


Le prajim in uleiul foarte bine incins si le scoatem pe un prosop de bucatarie pentru a se absorbi surplusul de ulei.


Pudram si servim!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

22.10.2012, 20:52

Mmm pana la mine a ajuns mirosul

LUK 1

23.10.2012, 08:37

delicioase

Sim0na 1

23.10.2012, 09:50

Chiar imi era dor...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu smantana