Gogosi

de LadyCrs in Dulciuri, 22 Oct 2012 | 3205 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 250 - 300 ml lapte
  • 150 g zahar
  • esenta de rom, vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • ulei cat cuprinde
  • un cubulet de drojdie
  • o lingura scortisoara
  • o lingura nuca de cocos
  • 3 oua
  • zahar vanilat
  • un praf de sare
  • zahar pudra
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Se pune faina intr-un vas. Laptele il punem pe foc cu zaharul, scortisoara, nuca de cocos, aromele si coaja de lamaie si lasam pana se topeste. Rupem drojdia bucatele mici si turnam cate putin lapte caldut si cu ajutorul furculitel faramitam bine bine incepand din centru si ajungand spre margini. Adaugam ouale, un praf de sare, uleiul si framantam bine bine pana se va incorpora toata faina. Lasam la dospit pentru 45-50 minute , acoperind vasul cu un prosop curat.

Rupem aluatul in mai multe parti si cu ajutorul facaletului intindem (nu subtire foaia , pentru a iesi gogosile pline si pufoase) si cu ajutorul unui paharel facem cerculete.

Le prajim in uleiul foarte bine incins si le scoatem pe un prosop de bucatarie pentru a se absorbi surplusul de ulei.

Pudram si servim!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Gogosi-0
Gogosi-1
Gogosi-2
Gogosi-3
Gogosi-4

COMENTARII (20)

Rocsi

Rocsi 1

22.10.2012, 20:52

Mmm pana la mine a ajuns mirosul

LUK

LUK 1

23.10.2012, 08:37

delicioase

Sim0na

Sim0na 1

23.10.2012, 09:50

Chiar imi era dor...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec de ciocolata si menta

de Rux 9

Chec de ciocolata...

ieri la 23:34

Gogosi

de ancutsa 4

Gogosi

ieri la 23:03