Gogosi

de laura_n in Prajituri, 14 Noi 2012 | 5134 vizualizari

 

Cu mare greutate am reusit sa fac niste gogosi si chiar sa pap una :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • - un pliculet drojdie uscata 7 gr (sau drojdie proaspata 25 gr)
  • - 3 oua
  • - o cana cu lapte
  • - 100 gr zahar
  • - zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Intr-un castron, cernem faina si facem o gaura in mijloc. Intr-un castronel mai mic, incalzim laptele si adaugam zaharul. Amestecam bine sa se topeasca zaharul si adaugam putin cate putin peste drojdie, sa se topeasca.


Turnam aceasta maia peste faina si amestecam bine cu o lingura. Adaugam si cele 3 oua batute si incepem sa framantam cu mana un aluat. Presaram putina faina deasupra si lasam la dospit, in loc cald, cam o ora si jumatate. Eu am pus castronul peste un alt castron in care am pus apa fierbinte si am lasat sa creasca cam o ora si ceva.


Presaram putina faina pe blatul de lucru si impartim aluatul in trei parti ca sa putem lucra mai usor. Am intins fiecare bucata de aluat in strat subtire, am taiat diferite forme si am pregatit vasul pentru prajit.


Intr-o cratita de tuci, am pus cam jumatate de litru de ulei, am lasat sa se incinga si apoi am pus pe rand toate gogosile. Am avut grija sa fac "mici valuri" cu lingura in ulei ca sa se umfle mai repede gogosile si sa nu traga prea mult ulei.


Le-am scos pe hartie absorbanta ca sa mai scap de ulei si dupa ce s-au racit, le-am tavalit prin zahar pudra vanilat. Au iesit foarte pufoase si gustoase. Chiar am servit si eu una ;)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

laura_n 1

14.11.2012, 21:12

va multumesc mult tuturor!

Cris2711 1

15.11.2012, 00:42

vreau

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 11:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi