Madeleine

de divainbucatarie in Prajituri, 16 Noi 2010 | 9644 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 60 g faina + 2 linguri pentru tapetare
  • 60 g zahar
  • 60 unt topit + 10 g pentru tapetare
  • 1 varf cutit praf de copt
  • coja rasa de la 1/2 de portocala
  • 1 lingurita suc de portocala
  • 2 oua
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madeleine:

Pentru inceput amestecam zaharul si ouale pana cand devin o crema pufoasa. Adaugam untul topit si sucul de portocale si amestecam, iar la sfarsit incorporam usor faina pe care am amestecat-o cu praful de copt si coaja de portocale.


Punem compozitia cu o lingura in formele de madelaine care au fost tapetate cu unt topit si faina. Dam la cuptor pentru 8-10 minute, la 200°C, pana devin aurii. Lasam sa se raceasca 5 minute in forme, apoi le scoatem si le pudram cu zahar praf. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Madeleine" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Dana_Retetegg 1

12.12.2010, 22:45

flor 1

09.02.2011, 21:58

Arata tare bine dar cate oua se pun in compozitie?

elena1988 1

16.03.2011, 13:54

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de pui in aluat de foietaj
  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura din iaurt