Prăjitură cu brânză şi vişine

de diaconta in Prajituri, 16 Iun 2012 | 10508 vizualizari

 

Dacă ar fi s-o încadrez într-o categorie i-aş spune „prea simplu,prea bun”.Categoric aşa este această prăjiturică.Nu m-am putut decide,vroiam o prăjitură cu brânză dar vroiam şi cu fructe.Nu vroiam sa fie un cheesecake,nu de data asta.Aşa că m-am gândit la o combinaţie lejeră cu multă brânză şi vişine,că tot e sezonul lor şi dacă tot am pus câteva la borcan pentru prăjiturile de la iarnă,am făcut un desert,care nu prea cred ca va apuca ziua de mâine.
Dar mâine e altă zi şi mai am nişte cireşe şi cam prea multe idei.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr brânza de vaca
  • 170 gr unt
  • 5 oua
  • 6 linguri griş
  • 170 gr zahar+ 3 linguri pt.visine
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 gr visine
  • 1 plic praf de copt
  • Esenta de vanilie
  • Sare
  • Zeama si coaja de lamâie
  • Zahar pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu brânză şi vişine:

Se scot samburii visinelor si se pun cu zahar pana lasa sirop.


Se separa ouale.


Se mixeaza untul cu 120 gr zahar pana cand zaharul se topeste si untul este ca si o crema.Adaugam pe rand cele 5 galbenusuri,mixand bine dupa fiecare inainte de a-l încorpora urmatorul.Punem in compozitie grisul ,praful de budinca amestecat cu praful de copt,esenta de vanilie .


Branza o sfarâmam cu o furculita,punem coaja si zeama de lamaie si o adaugam in crema de unt.


Albusurile le batem cu un praf de sare,cele 50 de grame de zahar si zeama de lamaie.Spuma trebuie sa fie lucioasa si sa faca „ţepi”.


Punem albusurile in compozitie si amestecam usor cu o paleta.


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt,punem ¾ din compozitie,apoi asezam visinele scurse din sirop si punem restul compozitiei.


Punem in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute,pana cand se rumeneste deasupra si trece „testul scobitorii”.


O lasam in cuptor pana cand se raceste.


Taiem bucati mari de tot(va asigur ca una mica nu va fi suficienta) pudrate cu zahar.


Pufoasa,cu gust bun de branza si visine dulci acrisoare,ce poate fi mai bun?


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu brânză şi vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (71)

babi5 1

12.06.2013, 18:39

Krystyan Trendy 1

06.11.2013, 10:04

delicioasa prajiturica

diaconta 1

06.11.2013, 10:09

Krysty,are combinatia de branza si fructe care mie-mi place tare mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu dulceata de afine