Mini checuri cu portocala si ghimbir

de oanapl in Prajituri, 18 Ian 2017 | 430 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 120 g zahar
  • 3 oua mari
  • 220 g faina 
  • 30 ml suc de portocale
  • 30 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita pudra de ghimbir
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Decor
  • zahar pudra / ciocolata alba
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini checuri cu portocala si ghimbir:

Untul moale la temperatura camerei il mixezi bine cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale pe rand si mixezi bine dupa fiecare adaugare.

Faina o amesteci cu praful de copt, sarea si pudra de ghimbir. Adaugi jumatate din ingredientele uscate peste crema de oua si unt si mixezi usor. Pui laptele si sucul de portocale, coaja rasa de portocala si esenta de vanilie amesteci usor. Adaugi si restul de ingrediente uscate si omogenizezi.

Preincalzesti cuptorul la 175 de grade C. Ungi cu unt 12 tavite pentru mini-checuri sau o tava medie de chec. Distribui aluatul in forme si nivelezi.

Coci mini-checurile pentru 40-45 de minute, pana cand trec testul cu scobitoarea. Le scoti pe un gratar la racit. Le servesti cu zahar pudra sau pentru un plus de efect poti sa le decorezi cu ciocolata alba topita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini checuri cu portocala si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

MorosanuDaniela Cornelia 1

27.01.2017, 22:00

Succes Anuta!

Mihaela86 1

31.01.2017, 20:30

Arata foarte bine,cu siguranta sunt delicioase,mult succes!

oanapl 1

31.01.2017, 20:30

Va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12510 puncte

RODIMUR

7480 puncte

AlexTeacher

7000 puncte

Constelatialeu

6830 puncte

Oana

6230 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pere si branza

de oanapl 5

ieri la 23:14

Aperitiv clatite cu dovlecei si branza

de Rocsi 9

ieri la 21:25

Desert prajitura cu branza dulce, lamaie si lapte auriu

de RuxyRux 9

ieri la 21:24

RETETA RECOMANDATA
Bezele cu portocala