Gogosi a la bunica

de alinapaven in Dulciuri, 18 Ian 2017 | 1827 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa
Sunt cele mai bune gogosi, pentru ca sunt facute cu mainile bunicutei mele.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml apa de izvor
  • drojdie
  • sare
  • zahar
  • ulei
  • zahar vanilinat
  • lamaie
  • gem de prune
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi a la bunica:

Gogosi simple si pufoase de post, sunt super delicioase. Se pregatesc simplu, se pune apa si faina, 1 cub mic de drojdie cu un strop de sare, la dospit. Se lasa cam aproximativ 1 ora la caldura sa dospeasca. Dupa ce a stat tot acest timp, se ia aluatul si incepe sa se framante bine, bine, de mainile bunicutei si se mai lasa cam jumatate de ora -45 minute sa creasca. La framantare, se poate adauga un strop de ulei sa se poata framanta mai bine. Bunica il punea pe soba, ca sa creasca mai repede si mai frumos. Dupa ce a crescut aluatul, se ia cate o bila suficienta si se intinde cu sucitorul pe praf de faina. Cu paharul, bunicuta face cite o gogoasa. Pana se incinge uleiul pe soba , gogosile mai au timp sa creasca pe masa, la caldura. Se pot face si cu dulceata, pentru cine doreste. Sunt bune si gustoase. Se pun la prajit in uleiul incins. Se scot si se servesc cu zahar si un pahar de lapte!! Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Bunica lasa aluatul la dospit pe soba ( in coltul sobei), ca sa se faca mai repede si mai pufos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi a la bunica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

kytz 1

19.01.2017, 18:54

Panacris 1

19.01.2017, 19:16

Bravo Bunica Alinei Cele mai bune gogoși!

oanapl 1

25.01.2017, 17:21

super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

14401 puncte

oanapl

13935 puncte

Panacris

11496 puncte

Rocsi

5346 puncte

Catalina L

4420 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Desert crostoli