Clatite cu crema de vanilie

de Miha in Dulciuri, 9 Apr 2010 | 6581 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Clatite:
  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 300 ml apa minerala
  • 100 g zahar
  • 4 linguri ulei
  • cca 400 g faina
  • Umplutura:
  • 2 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 50 g unt
  • 3 linguri bilute de ciocolata
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu crema de vanilie:

Clatite:


Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala,sa iasa o compozitie ca o smantana.Se adauga zahar,galbenusurile,uleiul si se mixeaza bine.La sfarsit,incorporam si albusurile batute spuma cu un praf de sare.


Se unge o tigaie cu putin ulei, se pune cate un polonic din compozitie, cat sa acopere tigaia in strat subtire, se coc pe ambele parti.


Umplutura:


Ouale se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se amesteca amidonul cu zaharul si se pun peste oua, amestecand bine, sa nu ramana cocoloase. Laptele se da in fiert, apoi se toarna incet in compozitia de mai sus. Se muta totul in apoi in vasul in care a fiert laptele si se pune pe foc mic, amestecand continuu, cateva minute, pana la ingrosarea compozitiei. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca putin, apoi punem untul moale si omogenizam.


Lasam pana se raceste complet, incorporam bilutele de ciocolata si esenta de vanilie, apoi umplem fiecare clatita in parte.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Brindusa 1

09.04.2010, 21:48

si cum curge crema din ele...

Oana 1

09.04.2010, 22:02

E, daca sunt vechi, bine ca mi-ai zis...nu mai vreau Lasa ca am facut eu unele proaspete

Miha 1

09.04.2010, 22:59

Am vazut, am vazut. Mai stau mult sa astept sa arunci si la mine una?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de cartofi, dres cu ouă și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 23:13

Tort Fanta

ieri la 20:59

Muratura asortata

ieri la 19:48

Branzoaice umplute cu mere

ieri la 18:18

Fursecuri cu afine, curmale, nuci si migdale

de Ancutsa 5

ieri la 18:07

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta