Gogosi a la Sidy

de Laly in Dulciuri, 10 Ian 2011 | 12598 vizualizari

 

De cand le-am vazut la Sidy,am zis ca le voi incerca,si iata ca le-a venit randul.Sunt nemaipomenite.Sunt pufoase si parfumate.Multumesc Sidy.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg faina
  • 40 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 200 g zahar tos
  • 2 oua
  • coaja de la o lamiie
  • 1,5 l apa minerala
  • 1 l ulei
  • 1 fiola esenta de lamaie
  • 100 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi a la Sidy:

Din drojdie,lapte si 2 linguri de zahar facem o maia pe care o lasam la crescut,pana face basicute si isi dubleaza volumul.


Punem intr-un lighean mai mare faina,sarea,zaharul,ouale,coaja si esenta de lamaie.Turnam putin cate putin apa minerala,pana o turnam pe toata.Framantam bine,pana cand aluatul face basicute.


Lasam la crescut 30 de minute.Punem pe masa de lucru faina,apoi intindem aluatul de circa 1,5 cm grosime.Cu o forma rotunda,sau cu gura unui pahar,date prin faina taiem cerculete,pe care le mai lasam la crescut inca 20 de minute. Incingem uleiul bine,apoi prajim gogosile pe ambele parti pana se rumenesc frumos.Le scoatem pe un prosop absorbant,apoi le pudram cu zahar pudra.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi a la Sidy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Bunica 1

22.01.2013, 18:31

Am trecut reteta la favorite.Imi doream o astfel de reteta.Multumesc Sidy!

RuxyRux 1

22.01.2013, 18:34

Mmmm...ce bunatate!!!! Mi-ai facut pofta!

nr1_lilianne 1

10.11.2013, 11:27

Draga mea, am vrut sa iti multumesc pentru reteta. Am folosito si mi-au iesit cele mai bune gogosi pe care le-sm facut pana acum...Felicitari pentru reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Gogosi la cuptor