Gogosi cu ananas

de Lau in Dulciuri, 19 Ian 2017 | 1123 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 200 ml iaurt
  • 5 linguri smantana
  • coaja de lamaie
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 praf de sare
  • 100 g unt
  • esenta de rom
  • 1 conserva de ananas
  • 500-600 g faina
  • ulei
  • zahar
  • scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu ananas:

Intr-un bol, cernem faina, facem o adancitura in mijloc in care vom adauga ouale mixate cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, untul moale, iaurtul, smantana, sarea, coaja de lamaie, drojdia, esenta de rom si amestecam bine. Adaugam ananasul scurs de zeama (nu aruncam siropul) si tocat cat de marunt vrem:)


Amestecam adunand de pe margini faina, daca este nevoie, se adauga faina sau iaurt, framantam un aluat elastic si nelipicios (eu la final am framantat aluatul cu 2 linguri de ulei).


Acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Intindem aluatul pe masa infainat, dupa care decupam cercuri cu o cana si in mijloc am decupat cu capac de la o sticla.


Le prajim in baie de ulei incins, le scoatem pe un servetel absorbant.


Intr-un castron, amestecam zahar cu scortisoara.


Trecem repede gogosile prin siropul de la compot, dupa care o tavalim prin amestecul de zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Gherca Daniela 1

20.01.2017, 17:29

super combinatie!

-Marius- 1

20.01.2017, 21:39

Lau 1

21.01.2017, 18:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu piscoturi