Gogosi cu dovleac

de ianculubita in Dulciuri, 3 Feb 2014 | 6075 vizualizari

 

Pentru ca am ceva bostani adusi de la gradina,am facut cateva retete printre care si aceste gogosi;va spun sincer ca am mai facut si alta data gogosi dar ca astea nu mi s-au parut atat de bune,aromate si moi;le-am facut ieri si azi sunt la fel
Daca aveti bostan,merita sa incercati!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana cu piure de dovleac facut din felii de dovleac fierte sau coapte
  • 2 oua
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 pahar cu vin rosu dulce
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 10-12 linguri cu faina
  • arome (coaja de lamaie, portocala, esenta de vanilie)
  • ulei pentru prajit
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu dovleac:

Intr-un castron batem ouale cu sare,zahar si arome,adaugam piureul,drojdia inmuiata in putina apa calda,vinul la temperatura camerei(bucatariei),apoi faina;aluatul trebuie sa fie moale,ca sa poata fi luat cu lingura

Acoperim castronul si lasam sa creasca;dupa ce si-a dublat volumul,luam cu o lingura din aluat si-i dam drumul cu atentie in vasul cu mult ulei foarte incins;dupa ce s-au rumenit le scoatem pe prosoape de hartie iar dupa ce am terminat,le pudram cu zahar.

TIPS-URI

1

daca vinul este dulce,nu mai e nevoie de zahar

2

vinul poate fi de orice culoare,avem nevoie doar de aroma lui

3

focul nu trebuie sa fie maxim pentru ca gogosile vor ramane crude la mijloc

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi uriase si pufoase