Gogosi cu iaurt

de Angelina_Elena in Dulciuri, 21 Iun 2013 | 3007 vizualizari

 

By Miha!

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina
  • 350 g iaurt grecesc
  • 100 ml lapte caldut
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu iaurt:

Drojdia o dizolvam in putin lapte caldut.

Intr-un bol punem ouale, zaharul, sarea si mixam bine. Adaugam treptat untul topit, iaurtul si esenta de vanilie.

Faina o punem intr-un vas, adaugam amestecul precedent, drojdia dizolvata in lapte si incepem sa framantam adaugand treptat laptele ramas.

Framantam pana obtinem un aluat nelipicios.

Acoperim vasul cu un prosop si lasam pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a crescut, il scoatem pe masa infainata si il framantam putin.

Intindem aluatul si il taiem cu un cutit sau cu un pahar.

Am lasat gogosi sa mai "creasca" 15 minute apoi i-am pun la prajit in ulei incins, la foc mic.

Ii scoatem pe servetele pentru a absorbi excesul de ulei.

Se servesc cu dulceata sau pudrate cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Nori pufosi (gogosi pufoase)