Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Aveam niste iaurt facut in casa ,iar mama vroia in week-end gogosi...asa ca ne-am apucat amandoua de facut gogosi...o minunatie de gogosi pufoase!!!!
Scoatem toate ingredientele inainte de a face aluatul si le lasam putin la loc cald,pentru a fi la temperatura camerei.
faina o punem intr-un bol.
batem ouale spuma cu un praf de sare.
droajdia o frecam cu o lingurita de zahar.
iaurtul il punem intr-un ibric si il punem pe foc sa il incalzim putin,dar foarte putin(sa nu il faceti fierbinte ca nu e bun,doar putin caldut).
peste faina presaram zaharul si zaharul vanilat.
apoi adaugam ouale si drojdia si le amestecam putin.
punem si untul,mai moale sa fie,apoi coaja de portocala rasa.
incorporam bine toate acestea,apoi adaugam iaurt caldut putin cate putin,si framantam.
punem cat sa obtinem consistenta dorita la aluat.
framantam bine,apoi acoperim bolul cu un prosop curat de bucatarie si lasam aluatul sa creasca la loc cald.
dupa ce a crescut suficient incepem sa il modelam.
presaram niste faina alba pe masa de lucru.
rupem o bucata de aluat ,o intindem cu sucitorul ,apoi cu cu gura unui pahar decupam gogosile(sau le faceti cum doriti).
punem intr-o tigaie ulei la incins,ceva mai multisor,apoi punem rand pe rand gogosile la facut.
cand sunt gata le scoatem intr-un bol,in care punem niste servetele de bucatarie,si le presaram cu zahar pudra.
procedam astfel pana terminam tot aluatul de lucrat.
ne asezam o portie pe o farfurie,punem topping de ciocolata si deasupra nuca macinata.
Sunt o minunatie!!!Sa aveti pofta!!
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola