GOGOSI DE POST

de marcelika in Dulciuri, 5 Apr 2014 | 4214 vizualizari

 

Stiti ca se spune "bate fierul cat e cald " ? ei, m-am hotarat sa fac gogosi de post si sa le si arat tuturor ce bunatate mi-a iesit mie , asa ca, sa trecem la fapte...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina ( suntem termite multe )
  • 50 gr drojdie
  • 600 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • o esenta rom
  • o lingurita razatura lamaie
  • zahar pudra ptr "ornat"
  • sare
  • 3 linguri de ulei plus 400 ml pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA GOGOSI DE POST:

Se cerne faina , facem loc in mijloc pentru maia (drojdia frecata cu un varf de sare si o lingurita de zahar si o ceasca de apa calduta ) dupa care lasam 15 min sa creasca. 

Restul de apa o incalzim, o amestecam cu esenta , zaharul , sareasi razatura de lamaie, si o adaugam peste maia amestecand cu o lingura. 

Cand nu se mai poate amesteca cu lingura folositi manuta si treceti la incorporat toata faina. La sfarsit adaugati si cele 3 linguri de ulei si incorporati-l bine. Lasati la crescut pana isi dubleaza volumul. 

Le coaceti si le pudrati cu zahar.....POFTA BUNA !!!

TIPS-URI

1

nu m-am putut abtine....am facut si scovergi ...:)))

Daca ti-a placut reteta noastra "GOGOSI DE POST" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

tanyapatap 1

06.04.2014, 12:24

LUK 1

06.04.2014, 17:33

pufoase si gustoase!

marcelika 1

07.04.2014, 21:50

va multumesc si va imbratisez !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mafine