Gogosi fragede cu gem de capsuni

de Miha in Dulciuri, 14 Oct 2010 | 4780 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ~500 g faina
  • 200 g cartofi fierti
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 ml lapte caldut
  • esenta de rom
  • ulei pentru prajit
  • gem de capsuni pentru umplutura
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi fragede cu gem de capsuni:

Drojdia o amestecam cu putin zahar si lapte, amestecam pana se dizolva, punem deasupra putina faina si lasam la dospit 10-15 minute.


Cartofii se fierb in coaja. Cand sunt gata se trec pe sub jet de apa rece, se curata si se paseaza.


Restul de faina il punem in cuva masinii de maine (sau intr-un castron daca se framanta cu mana), adaugam cartofii pasati, maiaua, esenta de rom, oul, restul de zahar dizolvat in restul de lapte, untul moale la temperatura camerei si framantam un aluat ferm, dar destul de lipicios.


Intrucat aluatul cu cartofi are proprietatea de a absorbi mult lichid, la inceput aluatul va parea tare si greu de framantat. Pe masura ce va fi framantat veti vedea ca se inmoaie si chiar va trebui sa mai adaugati faina.


Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.


Se rastoarna aluatul pe masa bine infainata si se imparte in bilute de cca 50-60 g fiecare. Le intindem putin cu podul palmei, iar cu degetul mare facem o gropita in mijloc. Le lasam din nou la crescut, vreo 15-20 de minute.


Luam fiecare bucata de aluat, formam din nou gropita in mijloc si punem la prajit intr-un ceaun cu mult ulei.


Se rumenesc pe ambele parti si se scot pe un prosop absorbant.


Se umplu gropitele cu gem de capsuni si se pudreaza cu zahar din abundenta.


Sursa


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi fragede cu gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Adinacarla 1

15.10.2010, 13:10

gustos

Corinuta 1

15.10.2010, 19:01

bine mai, facusi gogosi si nu m-ai chemat?ntttt!

Cris2711 1

03.01.2011, 20:12

numai acum am descoperit-o dar acum este la favo

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de pepene galben si rosu