Gogosi in sos caramel

de Maria68 in Dulciuri, 4 Sep 2012 | 4784 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 40 g unt
  • 200 ml lapte
  • 20 g drojdie
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • coaja de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 9 prune bine coapte
  • 50 g zahar pudra
  • 100 g unt pentru forma
  • Pentru sosul caramel:
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 2 linguri unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi in sos caramel:

Se cerne faina intr-un castron. Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar dizolvat in putin lapte caldut, se adauga o lingura de faina si lasam la crescut 30 de minute. Cand isi dubleaza volumul, amestecam cu faina din castron si restul ingredientelor. Framantam un aluat omogen si elastic, il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit cca 30 de minute.

Impartim aluatul in noua parti egale, modelam mici sfere, in care introducem cate o pruna(eu am scos samburii) pe care o pudram cu zahar si pe urma sigilam sfera cu umplutura in interior. Asezam sferele umplute intr-o forma  termorezistenta unsa, se unge bine cu unt topit si introducem vasul in cuptorul preincalzit pentru cca 40-45 de minute.

Pentru sosul caramel:

Se topeste zaharul intr-o tigaie neaderenta, la foc mic, pana devine auriu. Stingem caramelul cu apa si lasam sa mai fiarba pana se topeste zaharul caramelizat si se ingroasa sosul. Se ia vasul de pe foc si adaugam untul, amestecand bine pana se omogenizeaza.

Cand sunt coapte, se scot gogosile din cuptor si turnam in spatiul dintre ele, sosul caramel si lasam sa fie absorbit.

Se servesc de regula dupa ce se racesc complet, dar noi am servit un pic mai caldute ( pentru ca nu am mai avut rabdare...)!

Gogosile pot fi insiropate si cu zeama de compot de prune.

Sursa retetei: Revista Click!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi in sos caramel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase-pufoase