Cozonac pufos cu mac

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 16 Mar 2016 | 2542 vizualizari

 

Am pregatit un cozonac delicios si pufos dupa reteta mamaiei mele. Mereu imi aduc aminte de cozonacii ei parfumati si deliciosi pe care ii prepara in copilaria mea.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina
  • 250 gr de zahar
  • 10 gr de droj. uscata
  • 130 ml lapte cald
  • 130 ml apa calda
  • 100 ml de ulei
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 400 gr mac
  • 250 ml de lapte
  • 200-250 gr de zahar
  • Ptr uns:
  • 1 ou
  • 2-3 lg lapte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos cu mac:

       Intr-un castron am amestecat apa calda cu o lingurita de zahar si drojdiuta. Turnam intr-un bol laptele,1 ou,150 gr zahar, praful de sare,coaja rasa de portocala si lamaie si uleiul si omogenizam bine ingredientele. Adaugam drojdiuta si faina si framantam aluatul bine pana peretii bolului raman curati.

       Lasam aluatul la crescut 30-40 de minute intr-un loc calduros, eu l-am pus pe calorifer.Intre timp pregatim umplutura pentru cozonaci.
       Fierbeti zaharul cu 200 ml lapte pana ce acesta s-a dizolvat, adaugati macul  si lasati pe foc, amestecand continuu, pana se ingroasa. Daca obtineti o crema prea groasa ce nu poate fi intinsa pe foaia de aluat, adaugati inca putin lapte cald, dar cu mare grija, deoarece pasta devine foarte usor moale.

       Pe masa de lucru am presarat faina, am impartit aluatul in 2 parti si din fiecare parte am facut 2 bile pe care le-am lasat sa mai creasca. Din fiecare am intins cu ajutorul sucitorului cate o foaie pe care am umplut-o cu mac si am rulat. Am impletit cele 2 rulouri facute si am unit bine la capete ca sa nu iasa umplutura.

       Asa am procedat cu fiecare cozonac. Tavile de cozonac le-am tapetat cu hartie de copt. In fiecare tava am asezat cate un cozonac impletit si l-am uns cu ou batut cu cateva linguri de lapte si am presarat zahar deasupra.

       Dupa ce am pus cozonacii in tavi si i-am uns i-am mai lasat la crescut 20 de minute. Am incins cuptorul la 180 grade si i-am lasat 35 de minute.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

putem adauga la cozonac cand preparam aluatul o lingura de untura

2

untura ajuta cozonacul sa ramana proaspat si pufos mult timp

3

toate ingredientele ptr prepararea cozonacului trebuie sa fie la temperatura camerei

4

ca sa fie pufos faina trebuie sa fie uscata si aerisita

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

dantes 1

18.03.2016, 07:28

Bun!

reisnaor_2006 1

20.03.2016, 19:37

reisnaor_2006 1

20.03.2016, 19:37

Ina te astept la Sebes

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10850 puncte

Rux

Rux 9

10120 puncte

mirela0911

5400 puncte

Constelatialeu

4600 puncte

diaconta

4210 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciulama de pui cu mamaliga
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!