Desert tarta cu dovleac si mere

de Lau in Dulciuri, 14 Noi 2017 | 2772 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • Umplutura
  • 300 g dovleac curatat
  • 500 g mere
  • esenta de vanilie
  • 50 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 lingura gris
  • 1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu dovleac si mere:

Intr-un ceaun, adaugam untul si dovleacul dat prin razatoare, calim cateva minute, dupa care adaugam merele date prin razatoare, zaharul si calim cateva minute impreuna, la final adaugam esenta de vanilie si lasam sa se raceasca.

 Intr-un bol cernem faina, adaugam cu zaharul, sarea, praful de copt, coaja de lamaie, adaugam untul taiat cubulete, ouale batute cu esenta si framantam un aluat omogen (daca este nevoie, mai adaugam faina).

Invelim in folie alimentara si dam la rece 1 ora.

Pe masa infainata intindem aluatul, asezam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, presaram o lingura de gris, adaugam umplutura.

Cu restul de aluat, facem un grilaj deasupra, ungem cu oul batut si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu dovleac si mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars