Gogosi pudrate

de Valclaudia in Dulciuri, 3 Feb 2016 | 3732 vizualizari

 

ia gogoasa, neamuleee :))

 

INGREDIENTE

  • 2 oua mari de casa
  • 200 gr smantana 12% grasime
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 50 gr. zahar tos
  • 100 ml lapte caldut
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la 1 limeta
  • 350-400 gr. faina alba proaspat cernuta
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pudrate:

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul, adaugam laptele caldut si 2 linguri de faina.

Lasam la dospit 15-20minute.

Cernem restul fainii intr-un castron incapator.

Facem o groapa la mijloc, turnam maiaua (drojdia dospita), apoi o acoperim indreptand faina inspre marginea castronului catre centru.

Adaugam smantana la temperatura camerei, coaja de limeta,ouale.

Framantam un aluat elastic pe care il vom acoperi apoi cu un prosop curat de bucatarie si il vom lasa pana isi va dubla volumul.

Tapetam masa de lucru cu faina, intindem aluatul in foaie de 1cm grosime.

Decupam gogosile dupa forma dorita,apoi le mai lasam la dospit alte 15-30 minute.

Punem uleiul la incins,apoi trecem gogosile prin baie de ulei pana se umfla si devin aurii.

Scoatem gogosile pe hartie absorbanta pentru a scapa de uleiul in exces, le lasam la racorit,apoi le trasferam pe un platou si le pudram cu zahar pudra din belsul.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pudrate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

03.02.2016, 23:16

Sunt perfecte!!!

anca_rm 1

04.02.2016, 08:44

nu am facut de multa vreme , super bune

Corinuta 1

04.02.2016, 20:15

Ioi, ce de pufosenii Clau!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Curmale cu nuci