Gogosi pudrate

de Valclaudia in Dulciuri, 3 Feb 2016 | 1811 vizualizari

 

ia gogoasa, neamuleee :))

 

INGREDIENTE

  • 2 oua mari de casa
  • 200 gr smantana 12% grasime
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 50 gr. zahar tos
  • 100 ml lapte caldut
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la 1 limeta
  • 350-400 gr. faina alba proaspat cernuta
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pudrate:

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul, adaugam laptele caldut si 2 linguri de faina.


Lasam la dospit 15-20minute.


Cernem restul fainii intr-un castron incapator.


Facem o groapa la mijloc, turnam maiaua (drojdia dospita), apoi o acoperim indreptand faina inspre marginea castronului catre centru.


Adaugam smantana la temperatura camerei, coaja de limeta,ouale.


Framantam un aluat elastic pe care il vom acoperi apoi cu un prosop curat de bucatarie si il vom lasa pana isi va dubla volumul.


Tapetam masa de lucru cu faina, intindem aluatul in foaie de 1cm grosime.


Decupam gogosile dupa forma dorita,apoi le mai lasam la dospit alte 15-30 minute.


Punem uleiul la incins,apoi trecem gogosile prin baie de ulei pana se umfla si devin aurii.


Scoatem gogosile pe hartie absorbanta pentru a scapa de uleiul in exces, le lasam la racorit,apoi le trasferam pe un platou si le pudram cu zahar pudra din belsul.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pudrate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

03.02.2016, 23:16

Sunt perfecte!!!

anca_rm 1

04.02.2016, 08:44

nu am facut de multa vreme , super bune

Corinuta 1

04.02.2016, 20:15

Ioi, ce de pufosenii Clau!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Gomboţi evreieşti