Gogosi pudrate

de Valclaudia in Dulciuri, 3 Feb 2016 | 3789 vizualizari

 

ia gogoasa, neamuleee :))

 

INGREDIENTE

  • 2 oua mari de casa
  • 200 gr smantana 12% grasime
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 50 gr. zahar tos
  • 100 ml lapte caldut
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la 1 limeta
  • 350-400 gr. faina alba proaspat cernuta
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pudrate:

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul, adaugam laptele caldut si 2 linguri de faina.

Lasam la dospit 15-20minute.

Cernem restul fainii intr-un castron incapator.

Facem o groapa la mijloc, turnam maiaua (drojdia dospita), apoi o acoperim indreptand faina inspre marginea castronului catre centru.

Adaugam smantana la temperatura camerei, coaja de limeta,ouale.

Framantam un aluat elastic pe care il vom acoperi apoi cu un prosop curat de bucatarie si il vom lasa pana isi va dubla volumul.

Tapetam masa de lucru cu faina, intindem aluatul in foaie de 1cm grosime.

Decupam gogosile dupa forma dorita,apoi le mai lasam la dospit alte 15-30 minute.

Punem uleiul la incins,apoi trecem gogosile prin baie de ulei pana se umfla si devin aurii.

Scoatem gogosile pe hartie absorbanta pentru a scapa de uleiul in exces, le lasam la racorit,apoi le trasferam pe un platou si le pudram cu zahar pudra din belsul.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pudrate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

03.02.2016, 23:16

Sunt perfecte!!!

anca_rm 1

04.02.2016, 08:44

nu am facut de multa vreme , super bune

Corinuta 1

04.02.2016, 20:15

Ioi, ce de pufosenii Clau!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite zdrente cu inghetata