Gogosi pufoase cu stafide

de Bya Ralu in Dulciuri, 23 Mai 2013 | 1904 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400-550 g faina alba
  • 100 ml lapte
  • 50 ml suc de portocale
  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 pliculet de drojdie
  • coaja de lamaie si portocala
  • esenta de rom si vanilie
  • zahar pudra
  • 2-3 linguri de stafide
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase cu stafide:

Faina (in jur de 500 g intra) se amesteca cu zaharul vanilat,scortisoara,drojdia,oul si zaharul tos.Se adauga sucul de portocala,esentele,coaja de portocala si lamaie.


Laptele se incalzeste in cuptorul cu microunde (dar sa nu fiarba).si se adauga peste aluat,impreuna cu untul topit,se amesteca totul cu o lingura de lemn,adaugam si stafidele si incepem sa framantam cu mana ,adaugam faina pana nu se mai lipeste de mana.


Se acopera vasul si se pune la cald timp de 2-3 ore.


Pe masa de lucru se pune faina,se pune aluatul si se mai framanta putin,se intinde bine si cu forme se pun deoparte gogosile.Se lasa sa se odihneasca 20 minute.


Intr-un ceaun punem ulei(200 g-300 g),cand e incins se aduga pe rand gogosile.Se scot pe un servet de hartie ,se muta intr-un castron si se pudreaza zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Bya Ralu 1

23.05.2013, 20:27

lavii

Rocsi 1

23.05.2013, 21:20

Am si sosit. Ce credeai ca scapi de mine? Vreau gogosi...

Bya Ralu 1

23.05.2013, 21:49

cu mare drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi