Desert briose cu ciocolata si ness

de Rocsi in Dulciuri, 7 Aug 2017 | 10857 vizualizari

 

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e posibil ca aceste briose sa nu va fie cam pe plac, insa eu una spun ca sunt grozave. Nu sunt prea dulci, au ciocolata si ness, nu e nevoie sa mananci 10 ca sa te saturi. Multumesc Laurici pentru reteta 💗.

 

INGREDIENTE

  • 120 gr ciocolata neagra
  • 100 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 7 linguri lapte
  • 200 gr faina
  • 80 gr zahar pudra
  • 2 lingurite de praf de ness
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 lingurite vanilie
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu ciocolata si ness:

Intr-un bol de inox punem ciocolata rupta bucatele si untul.
Transferam bolul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ce, cele doua sunt topite si bine incorporate.
Luam bolul de pe foc.
Incorporam galbenusurile, apoi laptele.
Faina o amestecam cu praful de copt, o adaugam peste compozitia de mai sus, apoi punem ness-ul si vanilia.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi incorporam treptat zaharul pudra.
Albusurile spuma le adaugam in compopizita de ciocolata, le amestecam usor cu ajutorul unei palete.

In forme de briose punem compozitie cu ajutorul unei lingure. Nu le umplem mai mult de 3/4.
Introducem briosele in cuptorul incins, la 170 de grade C, pentru 25-30 de minute.
Facem testul cu scobitoarea si, cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam sa se racesca.

Merg de minune langa o cafea/ceai/lapte sau ce va mai place si mai ales sunt faine de luat la pachet.
Se pastreaza intr-o cutie cu capac.
Din aceasta cantitate mi-au iesit 11 briose.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu ciocolata si ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Ancutsa 1

11.08.2017, 15:30

Tare frumoase! Yammi! Imi place ca ai pus si ness!

dantes 1

11.08.2017, 17:03

Delicioase!

Rocsi 1

11.08.2017, 21:40

Ancutsa, Dantes, va multumesc! >;D<

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de vanilie, kiwi si ananas