Gogosi spiralate

de Miha in Dulciuri, 25 Sep 2009 | 7235 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 120 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 125 g unt
  • un varf cutit sare
  • 1 lingura zahar
  • 150 g faina
  • 4 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi spiralate:

Amestecam apa cu laptele si punem la fiert impreuna cu untul,sarea si zaharul.
Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas.
Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.
Punem aluatul intr-un sprit si modelam spiralele direct in uleiul bine incins,incepanad din centru si invartind de jur imprejur pana obtinem diametrul dorit.

Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti se scot pe un prosop absorbant,sa se scurga excesul de grasime.

Se servesc cu zahar pudra si scortisoara.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi spiralate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

ala_oancea 1

25.09.2009, 15:29

Miha, nu era data reteta. Era o emisiune pe discovery travel. Nici nu mai tin minte prin ce tara era ... aiurita mai sunt

Bunica 1

25.09.2009, 17:12

Aluatul este asemanator cu cel de ecler. In interior sunt pline?

Oana 1

25.09.2009, 18:49

Cred ca sunt delicioaseeee!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura finlandeza