Gomboti

de VanessaAli in Dulciuri, 30 Iul 2014 | 3854 vizualizari

 

Un desert perfect in perioada verii! Chiar daca prepararea gombotilor ne rapeste o mare parte din timp, rezultatul este unul exceptional ce merita fiecare minut. Este printre primele retete incercate de mine si care a avut succes de la inceput!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 kg prune
  • aprox. 500g faina
  • 2 oua
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri gris
  • scortisoara
  • zahar
  • pesmet+ ulei pentru pesmet si uns
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti:

Prunele se spala si li se scot samburii. In locul samburilor presaram zahar si scortisoara si lasam sa prinda aroma.

1 kg de cartofi se curata, se taie bucati mici si se fierb.

Cartofii fierti bine se pun in bolul in care urmeaza sa facem compozitia si se mixeaza cu paletele spiralate pana devin piure.

Peste ei se pun doua oua, grisul, uleiul si scortisoara.Se adauga faina treptat pana aluatul devine doar putin lipicios. Cantitatea de faina depinde de tipul de cartofi.

Se unge o suprafata cu ulei si se presara faina.Compozitia se scoate din bol pe suprafata si se intinde cu sucitorul de asemenea uns cu ulei.Foaia intinsa se taie in patratele de dimensiuni potrivite (in functie de prune). Fiecare patratel se ia in palma iar in mijlocul lui se pune cate o pruna, pe care o infasuram si facem o biluta.Bilutele se aseaza pe o suprafata unsa cu ulei, evitand sa le suprapunem sau sa le inghesuim.

In timp ce facem bilutele putem pune la fiert apa intr-o oala incapatoare. Cand apa da in clocot, introducem bilutele. Le lasam sa se intareasca 2 minute, dupa care amestecam cu o paleta ca sa nu se lipeasca de fund. In acest timp preparam pesmetul intr-o tigaie. Punem ulei, pesmet,zahar si scortisoara(optional) si il prajim pana devine maroniu.

Cand bilutele vor iesi la suprafata una cate una, atunci vom stii ca sunt fierte bine.Dupa ce se ridica, ii luam cu peleta si ii rostogolim prin pesmet.
Daca mai aveti rabdare, ii lasati putin la racit ,dupa care ii puteti savura.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Crockpot Express

- 41 %
999.99 lei
589.99 lei

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

31.07.2014, 20:09


Le dai prin gris sau prin pesmet ca nu se intelege?

VanessaAli 1

31.07.2014, 21:14

Prin pesmet

Rocsi 1

31.07.2014, 22:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

ieri la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

ieri la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

ieri la 18:43

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

ieri la 09:09

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune din aluat cu cartofi