Negresa cu glazura de ciocolata

de Meea in Dulciuri, 30 Aug 2015 | 688 vizualizari

 

Pentru iubitorii de ciocolata reteta este ideala! Trebuia sa pregatesc ceva dulce pentru baby shower-ul Monicai Sandru si m-am gandit ca siguuur vor iubi ciocolata mamicile frumoasele! M-am abatut umpic de la reteta de baza pentru negresa, dar e si mai buna! Daca doriti o consistenta mai densa si lipicioasa,renuntati la praful de copt,si mai adaugati 2 linguri de faina,iar ciocolata pentru glazura adaugati-o in amestec si lasati-o mai putin in cuptor:)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 200g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 200g faina
  • 100g ciocolata topita
  • Pentru Glazura:
  • 250g ciocolata neagra
  • 50ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu glazura de ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile pana obtinem o spuma tare apoi adaugam zaharul (eu l-am adaugat in 3 transe) si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile. Dupa ce am omogenizat, punem cele 3 linguri de cacao, faina si praful de copt.Amestecam cu miscari ample de jos in sus. La final adaugam ciocolata topita. Intr-o tava tapetata cu ulei si faina, punem aluatul si il lasam la cuptor pentru aprox. 20-25 sau facem testul cu scobitoarea si vedem daca este gata :). La mine este simplu, nu trebuie spalat vasul, tata iubeste sa "curete" vasul de prajituri :))


Punem ciocolata si frisca pe baie de aburi pana cand aceasta se topeste si lasam la racit.



Taiem blatul in forma de patratele(sau orice forma),glazuram cu ciocolata si ornam cu fructe,apoi lasam la frigider pana ciocolata se intareste:).Serviti-o cat mai repede si inainte de ora 18 :))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

diaconta 1

31.08.2015, 13:58

Din asta vreau si eu

Andreea Caroline 1

31.08.2015, 14:13

Ce buna

Andra_Constantinescu 1

31.08.2015, 22:03

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort merengue cu crema de lamaie