Gomboti cu prune

de Maria68 in Dulciuri, 2 Sep 2012 | 1904 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mai mari - cca 500-600 g
  • 2 oua
  • 150-175 g faina
  • zahar
  • pesmet
  • un praf de sare
  • prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu prune:

Cartofii cu tot cu coaja se spala bine si se pun la fiert. Cand sunt bine fierti, se scurg de apa si se curata de coaja. Cand se mai racesc un pic, se paseaza. Se face un aluat nu prea tare din cartofi cu sare, oua si faina. In timp ce formam gombotii trebuie sa ne pudram mainile cu faina , pentru a putea lucra cu aluatul, iar daca consideram ca mai trebuie , mai adaugam putina faina pe masura ce formam gombotii.
Intre timp, punem apa la fiert, intr-o oala incapatoare.
Prunele, se spala si se scot samburii. Se modeleaza gombotii din aluatul de cartofi si in mijloc se pune cate o pruna. Cand fierbe apa (in care adaugam putina sare) , introducem gombotii si lasam sa fiarba. Cand se ridica la suprafata, se da focul mai incet si mai lasam cateva minute(cam 5 minute) sa fiarba, pentru ca si pruna din interior sa fiarba si ea.
Gombotii se scot din apa cu ajutorul unei palete, se lasa sa se scurga un pic, dupa care se dau prin pesmet. Daca doriti pesmetul se poate rumeni intr-o tigaie cu putin ulei sau unt.
Se servesc presarate cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Maria68 1

04.09.2012, 16:01

dakris cam 20 de prune am folosit
`

Maria68 1

04.09.2012, 16:02

multumesc dragele mele

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare in stil asiatic

de xana 5

ieri la 23:29

Tort de biscuiti si ciocolata

de RuxyRux 9

ieri la 21:53

Briose aperitiv cu sunca si ardei

ieri la 21:20

Tort cu nucă, ness şi ciocolată albă

de ancutsa 5

ieri la 21:02

Dulceață de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 17:55

RETETA RECOMANDATA
Galuste (gomboti) cu caise