Gomboti cu prune

de Maria68 in Dulciuri, 2 Sep 2012 | 1922 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mai mari - cca 500-600 g
  • 2 oua
  • 150-175 g faina
  • zahar
  • pesmet
  • un praf de sare
  • prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu prune:

Cartofii cu tot cu coaja se spala bine si se pun la fiert. Cand sunt bine fierti, se scurg de apa si se curata de coaja. Cand se mai racesc un pic, se paseaza. Se face un aluat nu prea tare din cartofi cu sare, oua si faina. In timp ce formam gombotii trebuie sa ne pudram mainile cu faina , pentru a putea lucra cu aluatul, iar daca consideram ca mai trebuie , mai adaugam putina faina pe masura ce formam gombotii.
Intre timp, punem apa la fiert, intr-o oala incapatoare.
Prunele, se spala si se scot samburii. Se modeleaza gombotii din aluatul de cartofi si in mijloc se pune cate o pruna. Cand fierbe apa (in care adaugam putina sare) , introducem gombotii si lasam sa fiarba. Cand se ridica la suprafata, se da focul mai incet si mai lasam cateva minute(cam 5 minute) sa fiarba, pentru ca si pruna din interior sa fiarba si ea.
Gombotii se scot din apa cu ajutorul unei palete, se lasa sa se scurga un pic, dupa care se dau prin pesmet. Daca doriti pesmetul se poate rumeni intr-o tigaie cu putin ulei sau unt.
Se servesc presarate cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Maria68 1

04.09.2012, 16:01

dakris cam 20 de prune am folosit
`

Maria68 1

04.09.2012, 16:02

multumesc dragele mele

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune