Gomboti (galuste) cu piersici

de rivka in Dulciuri, 3 Sep 2010 | 5306 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru gomboti:
  • 500 grame cartofi(cca 4 cartofi potriviti ca marime)
  • 125 grame faina
  • 1 ou
  • 1 lingura plina varf unt
  • 3 linguri zahar
  •  piersici din conserva(compot)
  • jumatate lingurita scortisoara
  • pentru tavalit:
  • 100 grame biscuiti
  •  1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara
  •  apa cu sare pentru fiert gombotii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti (galuste) cu piersici:

Cartofii ii curatam si ii punem la fiert.Cand sunt fierti se scurg de apa si se zdrobesc bine ca si pentru puree de cartofi.Se adauga lingura de unt topit, faina, oul si zaharul si se formeaza o coca .Aceasta coca se aseaza pe masa de lucru stropita cu faina si se ruleaza cu ajutorul mainilor un sul.Se taie sulul bucati cu ajutorul unui cutit, mie mi-au iesit 12 bucati din cantitatea data.


Piersicile scurse de sucul din comput se taie bucati potrivite, se stropesc cu scortisoara. Cu mainile umede cu apa rece se formeaza bilele(galustele) inauntru fiecarei bucati de aluat se pune o bucata de piersica si se formeaza bila.


In apa clocotita (cu sare) se aseaza gombotii astfel formati.Se lasa sa fiarba cateva minute, cand se ridica la suprafata sunt gata se mai lasa 2 minute maxim si se scot cu o paleta cu gauri.Se scot intr-un vas pe hartie absorbanta sa se scurga putin de apa.


Se prepara pesmetul de biscuti.Biscuitii se zdrobesc fin si se amesteca cu lingura de zahar pudra si lingurita de scortisoara.Se incinge o lingura de unt intr-o tigaie.Se aduauga amestecul de biscuiti si se lasa sa se prajeasca amestecand intruna sa nu cumva sa se arda. Fiecare galusca se tavaleste in acest amestec de pesmet de biscuiti si apoi se aseaza pe platou. Deasupra se toarna pesmetul de biscuiti ramas.


Se servesc calzi sau reci, ca atare sau impreuna cu iaurt sau smantana. Pofta buna! :))) :))) :)))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti (galuste) cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

lilik 1

04.09.2010, 22:54

mai ai si pt mine unu k eu nu am papat niciodata cu piersici5

Sylvia 1

13.09.2010, 10:18

Excelent arata , felicitari

elena1988 1

08.02.2011, 13:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piersici la cuptor in stil australian